Öländsk pytt-i-panna


Jag är ju en riktig sucker för mat. Ja, i princip all mat, men om jag själv ska göra den ska det gå snabbt och lätt och utan krångel. Går det att fuska och ta genvägar i matlagningen så gör jag alltid det!! Huvudsaken är att det smakar mycket och gott!! Å dessutom är jag en sucker för att kylskåps-rensa och göra mumsig mat på leftovers.

Å igår fick det bli ”Öländsk-pytt-i-panna” (ja, vi bor på Öland och det är en massa mumsiga rotfrukter från Öland i pytten). I den slängde jag ner potatis, vitkål, kålrot, palsternacka,morötter, purjolök, lite gul lök, zucchini, en liten bit kassler (som jag hittade i frysen) och ett mager fetaost. Lite hackelihack senare (bara på med olivlja, örtsalt, chilisalt, svartpepper och min egna kryddblandning av körvel, timjan, dragon, mejram, oregano mm) och 40 minuter i ugn, stod mumsig och supernyttig mat på bordet. Till det gjorde jag en kall sås med lite vitlök, dragon och kryddor. I like!! Dessutom blev det en stor plåt så att det finns mat till nästkommande dag oxå!!. Big like!!

Så idag slår jag ett slag för kylskåps-rensning och leftovers!!!

Tur att det fanns lite äppelkaka kvar från igår också. Nu när vi ändå pratar leftovers :)…..

KRAM

// Inredningsfrun

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

En tanke på “Öländsk pytt-i-panna”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: