Vart tar de vägen?!?

Idag har jag kokat ytterligare en sats med saffrans-/clementinkolor (idag klockade jag tiden till lite över 30 min, så det är ju ganska länge!) eftersom de varit slut ett tag nu. Å det är ju lite konstigt eftersom ingen av oss äter dem här hemma, tydligen. Min käre make äter då rakt inga kolor, Bebis äter ju inte heller några kolor och jag äter definitivt inga kolor…… konstigt det här med alla försvunna kolor. Har ni samma dilemma hemma hos er?? Att ingen aaaaabsolut inte tagit några kolor (kanske högst en liten kola eller så……) å ändå är tar de slut. Konstigt var ordet.

Jag är iallafall helt oskyldig……. eller jag delvis oskyldig…… det kanske har slunkit ner en eller två då…. men absolut inte fler…… definitivt inte…….

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssssss….. Så kära bloggläsare, nu behöver jag er hjälp!! Bombardera mig med kommentarer om att man ALLTID bör ha riktig gran på julen. Nu är ju vår äntligen på plats, pyntad och klar och jag njuuuuuuter av att slippa syntetgranen i år (maken har redan börjat prata om ”att nästa år får det bli granen som står inne i garaget….”). Så alliera er med mig nu och ta fram alla fördelar med att ha riktig gran. Jag har slut på argument :)!

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

14 reaktioner till “Vart tar de vägen?!?”

 1. Här kommer några argument:1) ”Men hallå – vi som inte har några husdjur, vi får ju en hel hög tillsammans med granen”2) ”Men alltså, jag måste ju få använda dammsugaren till något annat – nu när vi inte har någon sand att dammsuga upp”3) ”Det luktar ju så gott – ja faktiskt jul!”4) ”Det brinner väldigt bra – kanon att tända grillen med granris”Ha de gott, Catarina

  Gilla

 2. Alltså.. jag kan förstå att man har en plastgran om det finns ALLERGIER.. Men annars är ju en riktig gran ett måste till jul. Det blir ju ngt helt annat med detta levande träd.. som doftar ljuvligt av julens bästa doft!! 😀

  Gilla

 3. Åh, vilken underbar gran! Självklart måste man ha riktig gran 😉 Vi har till och med TVÅ här hemma nu! Det doftar ju så gott och så är det väl lite charmigt när den inte är helt perfekt?!Du kanske bara kan ”råka” elda upp den andra granen till Valborg eller så…..ha, ha, nej, nu börjar jag känna att jag spårar ur… :)Känner igen det där med godiset :), och du, om man äter något stående direkt vid kylskåpet så gills det inte. Sköt om dig snygging!KramBLONDETTY

  Gilla

 4. Klart man ska ha riktig gran, jag försökte få in det i år men eftersom bebisen förmodligen kommer när det är dags att plocka ihop allt så blev det vare sig plast eller au naturel i år. För enkelhetens skull. Men visst är det underbart med äkta grandoft som doftar JUL..Nej, här fick vi en burk med svärmors underbara pepparkakor och det är iiiingen som äter upp dem :-Dkram Mia

  Gilla

 5. Jo hälsa maken din att man bara måste ha en äkta julgran på jul, annars blir det ingen jul!! Så är det bara, det behövs inga argument, det-bara-är-så-ingen-jul-med-platsic-fantastic! God jul söta du!!

  Gilla

 6. Man måste ha en riktig gran……En plastgran kan liknas vid att servera Mamma Scans köttbullar på julbordet. O hur många makar väljer det om de kan få mumsiga hemrullade =)

  Gilla

 7. Det år sååå mycket vackjrare med äkta gran, de doftar godare, och tvärtemot vad jag trodde är de bättre för miljön att köpa naturgranar..Du har klätt er så smakfullt..en härlig blandning!!Ha det gott! Kramis Sanne

  Gilla

 8. Hej! Det behövs inga argument, det bara SKA vara en riktigt gran!!! Fin du har, vi har just fått in våran och i morgon ska den klädas!Lotta

  Gilla

 9. En riktig gran…en från skogen alltså! Inte kan det bli detsamma med en plastbuske eller…Nu ska i alla fall vi, ut och gräva fram en gran i skogen! Så får det bli. God Jul!Kram Åsa.

  Gilla

 10. Hej Marika!Måste du fortfarande argumentera för en naturgran? Känner han inte doften? En naturgran förgyller tillvaron under julen och talar sedan om när den vill ut igen. En plastgran kan man ha inne fram till midsommar om man vill, ingen myskänsla i det.Angående dina kolor så är det samma fenomen hos oss med Leilas saffransskorpor. Ingen äter dom så dom måste dunsta ur burken. ;)Så idag bakar vi nya skorpor och kokar fatost.Kramar Lena

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: