Vardagslunch blir söndagmiddag!
Idag har vi ätit snabb, ljuvligt god och relativt nyttig middag. Från framplockning av ingredienser tills middag på bordet tog det tjugo minuter. Sådan mat gillar jag; Snabbt och lätt!

Idag serverade jag stekt lax till pastan för att det skulle bli lite ”mer”. Men till vardags är det bara till att slänga ner en burk med tonfisk så blir det hur mumsigt som helst. Å om man vill ha det vegetariskt, ja då kastar man bara i lite mozzarella eller fetaost. Lätt som en plätt och går att variera från vardagsmat till söndagsmiddag!

Här kommer receptet:

Inredningsfruns snabba citronpasta med pesto och lax

* Färsk citronpasta (Fettuccine al limone från är helt ljuvligt god)
* Coctailtomater
* Babyspenat
* Gul paprika
* Pesto

Till servering;
Alt. 1
* Stekt lax och parmesanost (detta gjorde vi idag)
Alt.2
* Mozzarella eller fetaost, kalamataoliver (vegetariskt)
Alt. 3
* Tonfisk (perfekt vardagsmat)

Gör så här;
Koka upp pastan enligt instruktioner på förpackningen. Värm lite olivolja i en panna. Släng i delade coctailtomater, gul paprika och babyspenat och värm på svag låg temperatur i ett par minuter. Vänd ner den kokade citronpastan i stekpannan med grönsaker och vänd ner generöst med pesto. Snåla inte! (Här vänder du även ner något av de andra alternativen om du vill ha istället för lax). Salta och peppra efter behag. Jag hade även i lite italiensk salladskrydda (som jag förövrigt har i allt!!) + chiliflakes.

Lägg upp på tallrik och lägg laxen ovan på. Strö över parmesan. Har du lite rostade pinjenötter som ligger och skräpar så släng på det oxå.

Smaklig spis!!

// Inredningsfrun

Pssssssssssst…… Om Ni, likt jag, gillar lite extra sås, så kan man även vända ner lite creme fraiche i pastan.

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

4 reaktioner till “Vardagslunch blir söndagmiddag!”

  1. Smaskigt! Vi käkade också lax idag, fast ugnsbakad i hummerfondsås och med pressad potatis till. Precis innan jag tog fram potatisen stod jag och sneglade på pestoburken och undrade om jag kunde få ihop något med den… Så tack för receptet du bjussade oss på idag!Ha en fortsatt skön söndag!

    Gilla

  2. Mmmmmm vad gott! Jag älskar lax!Fick faktiskt lax med pesto av andra BLONDETTY-halvan igår när vi firade hennes födelsedag. Mums! (som Montazaaaami skulle sagt :)Var rädda om er nu sweeties!Kram Therese

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: