Här blir det kladd när tiden tryter!


Vispgrädden har fått smak av saften och rivet
skal från en apelsin (å lite socker såklart!). Fräscht!
Sötaste blommiga servetterna kommer från IB Laursen.
Mumsigt med grovriven nougat över kladdkakan!
Tårtfat från IB Laursen fick jag i present.


När tiden tryter här hemma och man ändå vill bjuda på något mumsigt, är den klassiska kladdkakan given till fikat här hemma. Snabb å enkel att göra, kladdigt, gott och går att variera hur mycket som helst.

Så vad bjöds det på vid födelsedagsfikat (efter en lååååååång dag i skolan med gäster som nästan trillade innanför dörren när jag precis kommit hem) igår då? Kladdkaka så klart! Denna gången fick återigen makens Toblerone agera smaksättare (jag bryter ner grovhackade bitar i det smälta smöret och när kakan sedan ligger i formen och är redo för ugnen trycker jag ner hackade choklad i kakan) och när kakan sedan var klar och svalnat av lite grand, grovrev jag kylskåpskall nougat över hela kakan, pudrade lite florsocker och dekorerade med apelsinrasp. Till det serverade jag lättvispad grädde som fått en touch av rivet apelsinskal + saften från en apelsin och aningen socker. Fräscht med apelsinsmak som bryter av mot chokladkladdkakan.

Imorgon vankas det mer kalas här på the Island. Tjohoooooooooooo!!!!

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssssst…… Det vackra tårtfatet (från IB Laursen) fick jag i födelsedagspresent. I löööv it!!

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

3 reaktioner till “Här blir det kladd när tiden tryter!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: