Vardagslyxigt!

Sötaste kannan från Sofias Hus har jag
satt vackra blommor i.
Äpple/vitkålssallad serveras i små söta skålar. Lite gulligt att ställa på tallriken.


Kyckling i ugnen tillsammans med en
härlig symfoni av mumsig lök.
Det söta lilla mini-kakfatet passar perfekt till små söta äpplen.
Fatet kommer från Sofias Hus.Vardagslyxigt mitt i veckan är aldrig fel. Allt som sätter lite extra guldkant på vardagen gillar vi här hemma! Idag har vi ätit lyxig mat från Middagskorgen som bestod av kyckling med ugnsrostad lök, klyftpotatis, ljuvligt len balsamico-sås och äppel/vitkålssallad. Är det inte vardagslyxigt så säg!

Å trots att ingrediens- och ”gör så här”-listan var ”jag-tror-nästan-att-jag-tar-och-struntar-i-detta-receptet”-långt så var det både superenkelt och snabbt tillagat. Perfekt! Här kommer receptet, only for you;

Kyckling och ungsrostad lök-symfoni med klyftpotatis, balsamicosås och äpplesallad

Klyftpotatis:
Ca 8 hg potatis
Olivolja
Salt
Kyckling i ugn:
1 frp kycklingfiléer ca 700 g
Salt & svartpeppar
2 msk olivolja
2 röda lökar
3-4 vitlöksklyftor
½ purjolök, den gröna delen
1 tsk oregano
Balsamicosås:
½ dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 msk balsamvinäger
1 kycklingbuljongtärning
1 tsk oregano
½ tsk soja
½ msk maizena/vetemjöl
(Å jag tog även lite smör. Man ska alltid ha en klick smör i en riktig gräddsås som grädden på moset liksom!)
Äpplesallad:
1/3 färsk vitkål (jag tog pizzasalladen som blev över från måndagens recept och använde i stället. Den har ju stått och ”göttat” till sig lite så den blev perfekt!)
1 äpple
½ dl crème fraiche
Salt & svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skrubba och skär potatisen i klyftor (med skalet kvar). Lägg klyftorna i en ugnsform och stänk över olivolja. Sätt in i ugnen ca 20 minuter, ta ut efter halva tiden och rör om. Ta ut potatisen och salta (Jag tog även oregano på).

Skär kycklingfiléerna i två delar, salta och peppra. Bryn dem runt om i olivolja. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. Skala rödlök och vitlök, skär rödlöken i stora klyftor. Skär purjolöken i 2 cm långa bitar och skölj dem. Lägg löken runt kycklingen och ringla över olivolja. Strö över oregano. Ugnsstek i 15-20 minuter.

Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och låt den koka upp. Låt koka i 2-3 minuter.

Finstrimla och skölj vitkålen. Skala och kärna ur äpplet och riv det grovt på ett rivjärn.
Blanda vitkål, äpple med crème fraiche och krydda med en nypa salt och svartpeppar.

Servera kycklingen med klyftpotatis, balsmicosås och äpplesallad.

Ät och njuuuut!!

Nästa gång kommer vi att göra dubbel sats av såsen eftersom den var så god att man kunde ätit den med sked.

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssssst….. By the way så går det åt pipsvängen för oss i TÄVLINGEN. Men hoppet är det sista som överger en så rösta gärna på oss så att vi slipper jumbo-pris :). Tack på förhand! By the way 2, så ger Sofias hus er kära bloggläsare 15 % vid ert första köp i hennes söta webbutik, om ni lämnar rabattkoden ”Inredningsfrun” i kassan. Så himla bra!

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

3 reaktioner till “Vardagslyxigt!”

  1. Bakade din fram-och-tillbaka-kaka och den var helt GUDOMLIGT GOD!!! Och snabbt gick det att slänga ihop ingredienserna. Funderar på att prova baka den med rabarber eller kanske hallon!Detta recept ska också testas! Fler recept tas tacksamt emot! Kram MiaF

    Gilla

  2. Vad underbart det är när du handlar på Internet-butiker som sedan ger oss läsare rabatter!!! Love it, så nu har jag uppgraderat med lite till vårMynte-serie från IB Laursen;-) Tack så mycket!!Ha en härlig dag!!!/Kram Anna

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: