Runt, runt, runt!

Runt, runt, runt har jag virvlat här hemma idag. Å allt på grund av lite tyg som jag fyndat (eller ja… köpt… billigt…. på Herr Kamprads varuhus… så det måste ju kallas för fynd) och klätt om lite saker i hallen med. Å om man fixar i ordning på ett ställe, måste man ju fixa i ordning på en massa andra ställen också å så springer man runt, runt, runt som en Duracell-kanin som är aaaaningen hög på socker. Tur att jag lite snabbt och geschwint kunde hala fram förra veckans recept från Middagskorgen så att jag slappt stå en evighet i köket och laga middag mellan allt fixande. Här får Ni receptet på snabb, lätt och fantastisk god firre i ugn;

Pesto-torsk i ugn med ris och fräsch citron-broccoli (4 personer)

Ris

Pesto-torsk:
* 2 frp torskfilé
* Salt + svartpeppar
* 1 frp krossade tomater
* 1½ dl crème fraiche
* ½ burk grön pesto
* 1 dl ströbröd
* ½ påse riven ost

Broccoli med citrondressing:
* 1 broccoli
* ½ citron, skalet och saften
* 2 msk olivolja (jag tog även svartpeppar och lite italiensk salladskrydda)

Gör så här:
Koka ris enligt anvisningar på förpackningen.
Sätt ugnen på 225º.
Fördela de upptinade torskfiléerna i en smord ugnssäker form och salta och peppra.
Blanda de krossade tomaterna med crème fraiche och grön pesto. Häll blandningen över torskfiléerna och strö över ströbröd och ost. Gratinera i ugnen i 15-20 minuter, tills fisken är klar och gratängen har fått färg.

Skär och dela broccolibuketten.
Koka upp vatten och låt broccolin doppa sig i 2 minuter i det varma kokande vattnet.
Under tiden riv det gula av skalet från citronen och pressa ur saften, blanda detta med olivolja och kryddor. Vänd sedan ner broccolin i citrondressingen.
Servera fiskgratängen med ris och broccoli.

Japp. Snabbt och geschwint var det. Å löjligt gott!

Nu är det dax att hångla kudden. Natti natti!

KRAM

// Inredningsfrun


Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

2 reaktioner till “Runt, runt, runt!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: