3 x hitte-på-kaka

Första gången bakade jag den med plommon andra gången bakade jag den med äpplen lite annat smått och gott och denna gången blev det en äpple/kanel/hasselnöts-kaka som serverades med lättvispad kardemummagrädde. Ljuvligt gott!

Så alltså samma hitte-på-kaka fast på tre olika sätt. Här kommer receptet på hur jag gjorde den igår;

Inredningsfruns hitte-på-kaka med kardemummagrädde
* tre stora ägg eller fyra små
* 2 1/2 dl socker
* 1 1/2 msk vaniljsocker
* 125 gr smör (äkta! Det blir godast smak då)
* 2 dl vetemjöl (OBS! Inget bakpulver alltså.)
* ett gäng syrliga äpplen
* kanel
* en handfull näve hasselnötter (jag slängde nog ner lite solroskärnor också eftersom vi hade det hemma)
* ströbröd, pärlsocker, smör till formen
* ett glatt humör (kanske den viktigaste ingrediensen för en lyckad kaka!)

How to do it;
Sätt ugnen på 175 grader (lite varmare om du har varmluftsugn).
Börja med att smälta smöret och låt svalna lite grand. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Vänd ner mjölet i smeten och häll sist ner det smälta smöret.

Dela äpplena och lägg dem i en skål med lite socker och kanel och vänd runt. Smöra och bröa formen och häll lite pärlsocker och grovhackade hasselnötter i botten. Klicka på ett par tsk med smör. Lägg sedan på äpplena och häll till sist försiktigt på smeten och grädda sedan kakan långt ner i ugnen i ca 40- 50 min. Känn efter med provsticka så att kakan har ”stannat” i mitten och inte är kladdig (dock ska den ju helst inte vara snustorr!). Stjälp upp kakan på ett sockrat fat/bricka så att äpplena hamnar uppåt. Pudra över lite florsocker.Vispa grädde och häll i stött (eller färdigmalen) kardemumma och lite socker efter smak. Servera kardemummagrädden med den ljumma äpple- och hasselnötskakan. Ät och njut!

Igår fick Lillebror sina fem-månaders sprutor (i sin 71 cm korta och 9,1 kg lätta lilla kropp) vilket resulterade i feber. Så idag blir det en inne-mysar-dag. Tur för mig att det finns lite kaka kvar från fikat igår :).

KRAM

// Inredningsfrun som snart mumsar på left-over-kaka och dricker lite thé

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

2 reaktioner till “3 x hitte-på-kaka”

  1. Åhh vilket super tips på fika….undrar om den går att göra med Daimkulor och hasselnötter….vad tror du ;-DKram Anjahttp://vitamoblerochbarnbus.bloggplatsen.se

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: