Höst-nytt!


Nu har de vita Mårbacka-pelargonerna i köket bytts ut mot lite höst-nytt o form av vita cyklamen. Jag gillar verkligen cyklamen men tycker att det är jobbigt att behöva vattna dem underifrån (vem tusan har tid att gå och doppa blommor hit och doppa blommor dit hela tiden?!?) så jag vattnar dem som vanligt vilket ofta resulterar i att de sloknar och ser lite halvtaskiga ut efter ett tag. Det enda stället i huset där mina cyklamen trivs är i vårt sovrum eftersom cyklamen vill ha det svalt (och där har vi det alltid typ 15 grader). . Därför har jag nu satt fejk-cyklamen i fönsterna i köket i stället, så att de är fräscha och fina heeeeela vintern. Dagens fejk-blommor ser så naturliga ut att man nästan måste gå fram och lukta och känna på dem för att man ska upptäcka att de inte är äkta. Stort gilla!!!

Å apropå ”gilla” så är ni nu över 700 st som ”gillar” Inredningsfrun på Facebook!! Va!?! Helt galet roligt! Tjohoooooooo!!! Mitt hjärta och själ ligger så klart här på bloggen men det är roligt för mig att även få ett ”ansikte” på er också. Känns lite mer personligt, tycker jag.

Iallafall.

Idag är det fredag och det det ska jag ta mig tusan fira med ett besök till gymmet. Har inte varit där på ……. TVÅ MÅNADER!! Gaaaaah!

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssst…….. De vackra vita cyklamen i vårt köksfönster kommer från Topiary. Finns i vitt och härligt cerise.

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

7 reaktioner till “Höst-nytt!”

  1. ett tips från mig till dig är att lägga isbitar i botten av ytterkrukan och sen ställa innerkruka (med blomma) över. Cyklamen växer i det vilda på bergstoppar så att dom får vattnet underifrån från smällt is och snö= kallt när det rinner ner. JAg brukar ge mina små cyklamen (obs ej dom mini) 4 st is bitar varannan dag. fast det beror ju lite på hur varmt och så man har hemma testa dig fram 🙂 kram och tack för en super blogg Matilda

    Gilla

  2. Jamenvisst bara måste man älska fuskblommor som ser så levande och äkta ut att man som du säger måst klämma och känna för att få svaret 🙂 Jag har såna jag med men inte just cyklamen. Men måste nog in och kika på sidan du köpt dina från :-)Förresten, var har du fått tag på hissgardinerna i fönstret??? De är i precis det stuk som jag skulle vilja ha i mitt kök :-)Ha det fint!!

    Gilla

  3. Jag har cyklamen i mitt vardagsrumsfönster och de vattnar jag uppifrån som vanligt men med iskallt vatten och så är jag noga med att den skvätten kommer med jämna mellanrum och de har stått sig perfekt i många veckor nu.Det där med isbitar är också ett jättebra tips!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: