Om ni inte vet vad ni ska äta imorgon!

Till alla er som inte hunnit/inte orkat/inte velat göra en veckomatsedel till denna veckan och står helt clueless inför vad ni ska snajda ihop till morgondagens middag, kommer här ett litet tips. Detta är en löööööjligt god laxrätt med en twist av smörstekta päron (låter kanske som en konstig kombination som oftast bara tenderar att vara en just konstig kombination, men som faktiskt var gudomligt gott!) och balsamicosås. Vardagsenkel att göra men med en liten mer lyxig känsla. Perfekt om ni inte tänkt assa-brassa-mandelmassa-på en massa inför Alla hjärtans dag imorgon, men ändå vill äta något lite godare än ungstekt falukorv. Typ.

Så. Här kommer receptet som kommer från senaste Middagskorgen. Håll tillgodo;


Lax med päron i balsamicosås
(4 portioner) 30 min
med ungsrostad potatis

Ugnsrostade potatis
Ca 1 kg potatis
Olivolja
Salt & svartpeppar (jag tog oregano också eftersom I lööööve it)

Lax i balsamicosås:
1 frp tinade laxfiléer, ca 500 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1½ dl vispgrädde (jag tog tre dl grädde rakt av istället för vatten. Jag gillar vardagslyx :)!)
1½ dl vatten (inget vatten för min del alltså.)
1 msk balsamicovinäger
1 kycklingbuljongtärning (japp. Kändes lite oväntat att det var kycklingbuljong, men det blev super!)
½ tsk soja
1 tsk oregano (jag tog säkert tre tsk)
½ msk majsstärkelse (Maizena)
1 päron (andra gången vi gjorde detta tog vi två stooora päron eftersom det är dessa som liksom gör hela anrättningen, tyckte vi.)
Smör

Grönsaker med citronett:
Grönsaker (ena gången tog vi spenat som kom med matkassen, andra gången tog vi broccoli eftersom vi hade det hemma)
½ citron, rivet skal och pressad saft
2 msk olivolja
Salt & svartpeppar ( å så klart lite italiensk salladskrydda)
1 nypa strösocker

How to do it:
Sätt ugnen på 225°. Skala och skär potatisen som pommes och lägg dem i en långpanna och stänk (jag dränkte mina. Skvätta litet är inget för mig) över olivolja. Rosta i ugnen ca 20 minuter, ta ut efter halva tiden och rör om. Krydda med salt och svartpeppar (ev. oregano)
Lägg laxen i en ugnssäker form. Salta och peppra.
Skölj och dela päronet i bitar och ta bort kärnorna. Stek päronbitarna i smör i en stekpanna och lägg dem sedan i laxformen (jag fördelade päronen både på laxen och i formen). Blanda vispgrädde, vatten, balsamicovinäger, kycklingbuljongtärning, soja, oregano och majsstärkelse. Häll det över laxen i formen. Stek i övre delen av ugnen ca 15-20 min.
Blanda ihop ingredienserna till citronetten och ringla över salladen.
Klart att avnjutas!

(När vi gjorde om denna rätten senast så tog jag säkert 5dl vätska istället för de 3 dl som stod i receptet. Vi är ganska ”såsiga” i denna familjen och såsen i detta recept var så nedrans god så vi var ju bara tvungna att göra lite extra. Kör på lite mer av de andra ingredienserna till såsen bara.)

Eftersom vi redan ätit detta två gånger på två veckor, sitter jag nu och funderar på vad jag ska slänga ihop för något lätt och geschwint imorgon. Den som lever få se….

KRAM

// Inredningsfrun

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

7 reaktioner till “Om ni inte vet vad ni ska äta imorgon!”

  1. Underbar blogg du har. Följer dig även på Facebook. Välkommen till min blogg eller till mig på facebook. Sök på vackert i vitt. Har fasnat i din blogg alldeles för länge idag, men man bara njuter!

    Gilla

  2. Detta ska jag testa imorgon och bjuda kompisar på (Anna, som väl träffade dig på bloggeventet och hälsade från mig?). Det där med päron lät intressant! Kram Helena

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: