Tolv grader!


Igår eftermiddag hade vi tolv grader varmt här på the Island. TOLV GRADER!! Amen är det inte härligt så säg. Vårkänslorna bara spritter i kroppen och jag hoppas snart på att kunna göra lite fint med vårblommor utanför entrén. Tänk vad lite värme och ljusa kvällar kan göra för själen :).

Idag kastar jag in ett litet middagstips som vi hade i Middagskorgen förra veckan. Passar perfekt som ”kylskåpsrensar-recept” eftersom vi iallafall nästan alltid har köttfärs hemma och ett par stackars tortillabröd kvar från taccos-fredags-myset. Så varsågoda;

Marockanska köttbullar i tortilla
(4 portioner) 30 min
med äppletzatziki

Äppletzatziki:
2 äpplen
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
Salt & svartpeppar
Marockanska köttbullar:
1 frp nötfärs ca 500 g
3 msk ströbröd
2 msk kallt vatten
1 ägg
Salt
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
Smör
Tillbehör:
Sallad
Tomater
1 röd lök
1 burk majskorn
1 frp tortillabröd

How to do it:
Blanda ströbröd, vatten och ägg och låt svälla medan du gör äppletzatziki. Skölj, kärna ur och grovriv äpplena med skalet på. Skala och pressa ner en vitlöksklyfta i matyoghurten. Vänd ner äpplerivet i matyoghurten och smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå och mogna. Blanda nötfärsen med ströbrödsblandningen, salt, spiskummin och paprikapulver. Rulla till köttbullar som du bryner i smör tills de fått fin färg.

Mata in så mycket köttbullar och tillbehör i struten som du behagar. Jag kan då aldrig äta min som en rulle utan får alltid använda bestick :). Men hey. That´s me och jag gillar tillbehör :).

Enjoy!

KRAM

// Inredningsfrun

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

6 reaktioner till “Tolv grader!”

  1. Hej hopp i det sköna vårvädret =) Jag har precis hittat till din blogg och nu är jag fast varje dag. Du har ett jättefint hem o fina grejor. En fåga jag har till dig är den fina glaskupan med det vita kakfatet som står i ditt kök. Jag vill ha =) var har du hittat den?? Tack för bra blogg o goa recept. Kram Vivi. vivi_persson@hotmail.com

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: