The shit-list får summera året!


Älska, älska, älska…… (Lillebror. Min underbaring!))
…. tills hjärtat svämmar över!!! (Bebis. Min underbaring)
Skratta ofta och mycket!!!!
Le och livet ler tillbaka mot dig!
(Petra och Evelina. Energigivare!!)

Flytta och få ny energi!
Va den bästa vän du förmår dig vara!
(Sofia. Min fina, fina vän!)
Omge dig av vänner som får dig att må bra!
(Malena, jag, Emma och Petra. Nyvunna vänner)
Gör tokiga saker och bry dig inte om vad folk tycker och tänker om det (jag och finaste Malena när vi spelade en musikvideo till Big in Turkey. Crazy!)

Se till att få tid för dig själv ibland.

Jag får ofta frågan hur jag alltid ser positivt på saker i livet. Å så är ju så klart inte alltid fallet.
MEN.
 Jag försöker ha en positiv grundinställning till saker och ting i allmänhet och livet i synnerhet och detta har jag försökt att förmedla till er vid ett par tillfällen här på bloggen utan att riktigt fått till det.
Tills nu.
Jag hittade (från http://www.smartare-liv.se) det som i punktform sätter ord på hur jag tänker och som jag nu bara måste dela med mig av till Er alla goa.
Så.
Här kommer the shit-list (alltså inte bokstavligen då men en skitbra lista på saker att tänka på i livet)

Varsågoda!

1. Släpp det som har hänt i det förflutna. Det är borta. Allt du har är nu och dina planer för framtiden.

2. Sluta oroa dig över framtiden och vad som kan hända. Folk oroar sig gråhåriga över läskiga saker som aldrig händer.

3. Sluta klaga över dina problem och gör istället något åt dem. Ett litet steg närmare en tar dig närmare lösningen.

4. Världen förändras hela tiden. Den förändrades nu, nu och nu. Lär dig att tycka om det.

5. Klappa dig på axeln för att du gjort det bästa du kunde istället för att klandra dig själv för att det inte blev perfekt.

6. Undvik människor som är elaka, det spelar ingen roll vilka de är – de gör dig olycklig.

7. Sluta oroa dig över sånt du inte kan kontrollera.

8. Gör det NU! Du har en dröm. Vänta inte med att uppfylla den.

9. Lär dig nya saker. Nya kunskaper gör dig glad och stolt och du växer av dem.

10. Sluta jämföra dig med andra människor. Det du ser som verkar så himla bra kanske bara är en fasad. Alla människor har problem. Alla!

11. Ta alltid ansvar för dina handlingar. Den som gör det växer sig starkare.

12. Skyll aldrig på din omgivning. Den som skyller på andra gör sig bara olycklig eftersom de indirekt säger att de har tappat sin handlingskraft.

13. Ge inte upp. Det är bara den som ger upp som förlorar. Den som lär sig att kämpa blir gladare och stoltare som människa.

14. Säg ”nej” oftare. Den som alltid säger ja brukar till slut både känna sig – och bli – utnyttjad.

15. Inse att du inte kan vara allas vän. Det går inte om du ska vara sann mot dig själv.

16. Var försiktig med vad du säger till dig själv. Om en vän sa samma saker till dig som du gör, skulle du vara vän med den personen då?

17. Se till att få tid till dig själv ibland. Det är viktigt för att samla ihop det som är du.

18. Lyssna på din omgivning. Klagar de bara? Då är risken stor att du blir likadan.

19. Fokusera ditt liv på vad du vill ska hända, inte vad du inte vill ska hända.

20. Leta efter din passion här i livet. Vad gör dig lycklig? Hur ska du kunna göra mer sånt?

21. Tänk på allt du har i livet och var tacksam för det istället för att ständigt tänka på vad du inte har.

22. Medierna lever på att servera oss dåliga och tråkiga nyheter. Begränsa ditt intag av nyheter. Om något viktigt händer får du veta det ändå.

23. Sätt stora härliga mål och jobba för att nå dem.

24. Börja motionera mera. Motion är ett säkert sätt att göra kroppen och sinnet gladare.

25. Ät bättre oftare. Om du vet att du alltid äter dåligt, börja smyga in bättre matvanor till du har vant dig.

26. Ta hand om din ekonomi. Akta dig för kreditkort och förföriska erbjudanden som bara är till för att försörja säljare. Bli inte slav under pengar. Sov på alla köp och betala kontant så ofta du kan.

27. Om du är i en relation – säg vad du tänker.

28. Imponera på dig själv, inte på andra.

29. Andra människors problem kan du hjälpa till med, men låt inte andra människor göra sina problem till dina problem.

30. Lotto och tipset är inte rätt väg till drömmen du har. Din dröm börjar med att du tar ett litet steg för att förverkliga den. Sedan ett till. Och ett till. Att spela på Lotto och hoppas på storvinsten är att slösa bort ditt liv.

31. Hitta en hobby som får dig att le.

32. Avsluta det du har påbörjat. Var inte rädd för att misslyckas.

33. Var försiktig med alkohol.

34. Säg ”förlåt” och ”jag älskar dig”.

35. Fatta dina egna beslut om ditt liv.

36. Kom ihåg komplimangerna och glöm förolämpningarna.

37. Engagera dig för och i dem som är svagare än du är.

38. Sov minst åtta timmar per natt när du kan.

39. Gör saker med dem du älskar. Det är ofta gemensamma upplevelser som knyter ihop familjer.

40. Förlåt dem som varit taskiga mot dig. Eller se åtminstone till att du inte är bitter över det. Det vinner bara de på. Den bästa hämnden är att leva väl och inte låta sig knäckas.

41. Skaffa nya vänner. Det ger energi och nya infallsvinklar.

42. Äger du dina saker eller är det dina saker som äger dig. Många som äger mycket oroar sig mycket.

43. Prova något nytt. Det är ett säkert sätt att göra livet mer spännande och roligt.

44. Byt miljö när du kan så får du ny energi.

45. Vad får dig att skratta riktigt ordentligt, så att du får ont i magen av det? Hitta det och gör mer av det.

46. Lägg ner pengar på dig själv. Det är en smart investering.

47. Bara värdelösa människor saknar fiender. Ju mer du har åstadkommit i livet, desto fler hemliga och öppna fiender får du.

48. Avundsjuka är helt meningslöst. Du har redan, eller kommer att få, allt du behöver i livet.

49. Håll dem du älskar nära dig. Ring dem, prata med dem, e-posta dem och visa hur mycket de betyder för dig.

50. Kom ihåg att ingen kan göra dig lycklig, utom du.

Så.
The shit-list får bli min nyårsresumé :).
KRAM
// Inredningsfrun å inte alltid happy men försöker mitt bästa

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

39 reaktioner till “The shit-list får summera året!”

 1. Oerhört bra the shit list!!! Ungefär som de 50 budorden 😀 du är grym Marika! En dag önskar jag att ”springa” på dig på stan. De gånger jag är i Kalmar tänker jag alltid, undra om man stöter på Marika aka Inredningsfrun! Jag tokälskar din blogg och ser verkligen fram emot att se bilder och läsa inlägg om det nya kapitlet i ditt och dina två små underbaringas liv! Gott nytt år finaste du ❤

  Gilla

 2. The best list ever =) Tusen tack, inser att jag hade många punkter som fattades. Jag är mycket för det positiva tänkandet med. Och nu efter denna listan finaste du känner jag att 2013 har chans att blir ett underbart år <3Kram till dig…gott nytt år

  Gilla

 3. Precis en sån lista behövde jag nu,ibland glömmer man bort sig själv å gör för andra det man ska göra för sig själv….Tack Marika för din härliga blogg å för att du är den du är…Nyårskramar från mig till dig…

  Gilla

 4. En väldigt bra lista, som man borde följa.Jag har följt din blogg i tre år nu, men har inte kommenterat på länge. Känner bara att jag vill göra det idag och önska dig ett Gott Nytt år – för det är jag säker på att det kommer bli för dig! Kram! ♥

  Gilla

 5. Vilken kanon lista….Den ska jag spara o även ge till min svärmor som kan behöva lite ny motivation för 2013! Tusen tack för din fina fina blogg….Jag läser den varje dag….. Med vänlig hälsning, Johanna

  Gilla

 6. Sitter nästan och gråter lite av listan, jag är så peppad inför det nya året att det inte är klokt. Har precis gjort mig av med ett knippe energitjuvar och trots att de var familj och jag borde vara med ledsen känner jag mig fylld av energi och….pepp! Den där listan passade toppen just nu. :)Ska bli trevligt att följa din blogg nästa år med, nytt år med nya möjligheter för den som vill. Kram och gott nytt år!

  Gilla

 7. Hej och god fortsättning på det nya året… Vilken härlig lista, det kan bli mitt nyårslöfte… Att följa den!! Nej jag avger inga löften, men jag kan snegla på den och peppas…Kram*

  Gilla

 8. Verkligen en toppenlista! Den tål att plockas fram ibland för att påminna sig om det som verkligen är viktigt! Tack för att du delar med dig, då menar jag inte vara av listan. Stort lycka till 2013, du ska se att det kommer bli kanon!

  Gilla

 9. Härlig lista TACK!!!! Nu ska jag ta vara på min bara vara hemma och mysa dag! Tack för en inspirerande blogg!! Hoppas ni får komma hem snart!! Kärlek<3// Victoria

  Gilla

 10. Tack för den listan. Precis vad jag behövde läsa just nu.Ha ett underbart 2013 vilket jag banne mig tänker ha!/Eva (som läser din blogg nästan varje dag)

  Gilla

 11. Vilken superbra lista! Kan jag leva upp till hälften av sakerna,så kommer mitt 2013 bli ett mycket bättre år än 2012! Tack : )

  Gilla

 12. Vilken otroligt härlig och inspirerande lista, jag blir alldeles mjuk och glad inuti. Läste ditt inlägg om din sjuka son, hoppas att han snart är hemma igen, frisk och kry!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: