Det där med att flytta fokus!

IMG_4102-3 IMG_4104-2  IMG_4110-2IMG_4107-2 IMG_4108-2 IMG_4109-2 IMG_4120-2 IMG_4112-3 IMG_4118-2 .

.

Alltså.

  .

Det är allt bra märkligt ibland.

Hur en enda person, av jordens miljarder människor, kan påverka hela ens liv.

Få en att tänka tusen tankar men ändå få skallen att kännas helt tom.

På en och samma gång.

Å det är ju faktiskt urbota dumt. Att jag faktiskt tillåter det.

Det är ju min tid. Min dyrbara tid.

Å det är ju mina tankar som jag borde lägga på att skapa min framtid.

Inte analysera min gårdag.

.

Å så, som en skänk från ovan, kommer de där orden från någon fin,

som liksom bara vänder allt.

Som gör att min tanke bryts.

.

”Flytta fokus. Jorden är enorm!”

.

Å allt blir genast lite lättare igen.

Det brukar ju bli så, när man slutar att analysera

och bara lyfta ur sitt ”stora” till ett så mycket större perspektiv.

.

För visst.

Man tar alltid ett par kliv fram och ett par kliv tillbaka när det kommer till alla vändningar i ens liv.

Man måste ju bearbeta för att komma vidare.

Men.

Man ska faderullanimig inte ta och gräva ner sig.

¨.

För det gäller ju bara att flytta fokus och tänka att jorden är helt fantastiskt enorm

och full av lika fantastiska människor och möjligheter.

Så.

Nu har jag mitt nya mantra!!!!

.

Halleluja. Amen. Punkt.

.

KRAM

.

// Inredningsfrun

.

.

Pssssssst……. För någon helg sedan bjöds det på gofika hemma hos en av de som ligger mig närmst om hjärtat.

Å världens bästa plåster är ju just fika med en god vän.

Eller vad säger Ni?

 

 

 

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

15 reaktioner till “Det där med att flytta fokus!”

 1. Oj, vad det där såg fantastiskt sött och gott ut! 🙂 Förstår verkligen det där med att fasta i samma tankebana och fundera, tänka om och om igen… För mig handlar det kanske inte lika mycket om en enda person utan snarare om en jobbsituation, men tankarna mal, mal och mal… Tack för ditt tips, jag ska försöka att ändra fokus idag, då kommer antagligen svaren av sig självt, och precis som du säger, allt känns lite lättare igen!
  Kram!
  http://www.lillagummanglomsk.blogspot.se

  Gilla

 2. livet är för kort för att inte unna sig en lång fika med sina vänner….
  man mår så väl och en liten dos av detta gör att man fixar mycket
  härlig blogg du har

  Gilla

 3. Vad glad jag är att jag just denna vecka gick in och läste din blogg. I söndags hade jag en sådan där ångestdag full av sorg, saknad och vad hade kunnat göras annorlunda… Grubblerier man lätt fastnar i, sen kommer man ut på andra sidan igen och inser att det finns så mycket fint och så många fina att flytta sitt fokus till. Lite lättare att andas. Kram på dig! /Beatrice

  Gilla

 4. Åh, så himla kloka ord…
  Behövs även hos mig just nu. Tungt på jobbet (lärare), gick i väggen för 10 år sedan ganska precis, men kommit tillbaka och jobbat 7 år, men som sagt..tungt just nu igen!
  Dessutom dog min morbror, och min mammas sista syskon i livet (hon yngst) för 2 veckor sedan efter mycket kort tids sjukdom. Känns verkligen overkligt..!! Livet är här och nu, känns som en klyscha man hört några gånger, men det ÄR verkligen så. Tungt med begravning till veckan, tänker verkligen på hur det känns för min mamma, ”ensam” kvar nu. Och att gick det så fort.
  Önskar verkligen att jag hade nån klok vän som du nära!
  Ska verkligen inte tveka att ge kärlek till de mina, och vad/vem/vilka som är viktigt i livet..!
  Kram till dig!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: