Det där med att göra det lätt för sig!

 002-3 022 026

Ljuskrona designad av silverminken himself. Ni hittar den HÄR.

023 024  028 .

.

Alltså.

.

Jag lägger ner mycket tid på det där med att fundera ut hur jag ska göra vardagen så lätt som möjligt för mig och mina underbaringar.

Både på kort sikt så att dagarna flyter på så bra som möjligt,

men även försöker bygga upp deras sjävlförtroende så att de

klarar av mer och mer saker själva.

Å då är det bra att göra det lätt för sig.

Som att tex inte ställa fram stenhårt smör på morgon för det är ju liksom dömt att misslyckas när de ska bre mjuka mackor

(tog mig bara en sisådär lååång tid att tänka att jag faktiskt bara kunde byta smör för att de skulle vilja bre sina mackor själva).

.

Sagt och gjort.

Smöret är utbytt och nu sitter de och kladdar och brer för glatta livet utan en massa ”mamma, mamma hjälp den går bara sönder”

och jag, ja, jag kan sitta och dricka morgonkaffet i lugn och ro bredvid och titta på mina små underverk

som har blivit så stora.

.

Å det är ju de små sakerna i  livet som gör den stora helheten.

Å Rom byggdes ju inte på en dag.

Så vi börjar med smör och slutar med stordåd :).

Vad gör Ni för att underlätta vardagen och göra era små till självständiga små människor?

.

Nu, tvättstuga (oooh the tjibiness). Snart, iväg på söndagsutflykt.

.

KRAM på Er godingar!

.

// Inredningsfrun

.

.

Pssssssssst…….. Eftersom det inte är någon nyhet att jag är en sucker för riktigt smör så hoppade jag högt när jag såg tv-reklamen om att

Flora kommit med  en nyhet som innehåller smör och som är bredbart.

Lite woop-woop-springå-köp-på-det!!!

Peeeerfekt kombo för en smörälskande mama och kladd-galna kids.

Tummen upp från både mig och barnen alltså för det normalsaltade Floran.

Passade även på att köpa den med fint havssalt också men den spar jag till mig själv :D.

Hepp!

 

 

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

8 reaktioner till “Det där med att göra det lätt för sig!”

 1. Om du som jag gillar riktigt smör (vem gör inte de?) så kan du göra eget bregott genom att vispa ett paket smör (rumstempererat) med olja jag använder majsolja sen är det en smaksak hur bredbart man vill ha det, jag brukar göra det rätt löst för det stelnar ju lite i kylen också väldigt smidigt och det drygar ju även ut smöret .

  Gilla

 2. Åh! Där fick jag mig en liten tankeställare! Bredbart smör! Vi kör med Bregott och det är ju stenhårt direkt från kylen, så det blir ju oftast att jag hjälper pojkarna men egentligen vill jag ju precis som du att de ska känna att de klarar saker och ting själva! Tack för tipset, det får bli mjukare smör hemma hos oss också! 🙂
  Stor kram! /Jenny
  http://www.lillagummanglomsk.blogspot.se

  Gilla

 3. Hej. Jag har precis hittat hit, till din blogg och har bara läst något inlägg men innan jag fortsättr läsa så vill jag svara och kommentera.
  Jag är frånskild med tre söner. För att underlätta för oss så har jag skapat tydliga rutiner i vardagen, då vet de alltid vad som gäller och det motar bort onödiga diskussioner (inte alltid). Jag är noga med att var sak har sin plats så att de inte ska behöva leta efter saker eller be mig om hjälp att leta efter saker. Vill att de ska känna hur praktiskt det är med ordning och reda. Jag försöker planera och laga maten veckan då de är hos sin pappa så jag bara kan ta fram matlådor ur frysen de veckor jag har älsklingarna hos mig. För att inte få några negativa kommentarer om matvalet får de vara med och bestämma. Vi köra alltid köttfärssås på måndagar, det är ett ”krav” från dem 😉
  Så bra att dela med sig av sina tips i vardagen för att underlätta! 🙂

  /Therese
  Tebe00

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: