Det där med normen!

001 002-2 013007-2 010-3 003-3 .

.

Alltså.

.

Jag är en tänkare.

Dock inte en sådan där konstnärligt-flummig-drömmare-typ av tänkare utan mer

en tänkande realist.

Som gillar att fundera på saker och komma fram till en lösning.

Inte en lösning som samhället eller vad kreti och pleti tycker att jag ska tycka, tänka eller göra.

Utan min lösning.

Så det där med normer och vad som man förväntas att göra har liksom aldrig varit riktigt min grej (eller hur kära mor och far?!?).

Å det har nog lagt grunden till mycket för mig.

Vem jag är.

Att jag alltid vågar gå min väg och vågar tro att min min väg eller mina sätt är precis lika bra (eller dåliga) som någon annans väg.

Är Ni med mig?

.

Iallafall.

Jag hör ofta bekanta eller nära och kära som vrider och vänder ut och in på sig själva för att de ska göra saker som de tror att de måste.

”Måste för vem?” tänker jag då.

Gör dina egna normer och riktlinjer som passar dig och din familj istället.

Å sluta för tusan upp att fundera på vad alla andra ska tycka.

Hade jag lyssnat på vad alla andra tycker och tänker om mitt liv hade jag blivit knäpp.

Alltså knäpp på riktigt (alla har väl en släng av knäpp i våra system, eller hur :D!?!?)

För ingen har varit i mitt liv en endaste sekund och känt det jag känner i hjärtat, vet vad jag tänker eller ser det jag ser med mina ögon.

Ingen.

Å jag, bara jag, känner ju mig själv bäst!

Därför gör jag mina egna riktilinjer och utgår från de normer som passar mig och underbaringarnas liv bäst.

Sen säger jag inte att man inte ska ta emot andras omtanke, erfarenheter eller hjälp.

Men.

I slutändan ska man inte anpassa ihjäl sig efter någon norm.

 

Mitt liv. Mina normer. Ditt liv. Dina normer.

Kan vi inte bara vara överens om det?

Å älska varandra lite mer än bara tvärtom.

För vi har det ju så himlans bra trots allt.

Utan en massa bitterhet och tycka-illa-om.

.

För om du kan sitta och läsa vad jag skriver har du förmodligen en mobil eller dator.

Å en stol att sitta på eller ett par fungerande friska ben att stå på.

Du har förmodligen tak över huvudet också.

Du har förmodligen en chef som tycker att du kanske borde återgå till ditt jobb istället för att häcka framför datorn

eller en vän eller en käresta som tycker att du ska lägga undan telefonen och umgås lite med hen istället.   .

Å det betyder att du har personer i ditt liv som uppskattar det du gör och vill vara med dig.

Som gillar dig för att du är du.

Eller hur?

.

Så.

.

Ge dig själv den största av kramar idag och en kram från mig också.

För vi har så mycket att vara så otroligt tacksamma över och vi gör ju bara så gott vi kan i våra liv.

Så sluta för tusan upp med att traska runt i någon annans fotspår.

Lev ditt liv och trampa upp ny väg framför dig.

Våga släppa taget om gamla nomer och se till att skapa nya som gör dig gott och som ger dig ro i hjärtat.

.

Ett liv.

Mitt liv.

.

Haaaaalleluuuleja.

.

Å amen. 

.

Punkt.

.

The End.

.

Å så klart.

Fortsättning följer

😀

.

KRAM

.

// Inredningsfrun å måndagsflummig

.

.

Pssssssssst….. Idag bjuder jag på lite pics från me casa.

Den ljuvlig lilla mini-fyrkants-ljusstaken har jag hittat på Gårdby Kafé och Lanthandel.

Såg att de fått in den i svart också.

Oooh yes :)!!!!

 

 

 

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

14 reaktioner till “Det där med normen!”

 1. Hej! Jag blir så himla inspirerad av dig! Jag brukar läsa din blogg på morgonen innan jag går upp, och jag får alltid en sån härlig energi av ditt skrivande! Att älska sig själv har för mig varit och är svårt men på nåt sätt känner jag mig alltid bättre när jag läst dina texter!
  Så med dom små orden vill jag tacka dig för din blogg fortsätt som du gör!
  Ha en fortsatt bra dag!!

  Gilla

 2. Härligt att läsa att det finns fler som väljer att forma sina egna normer. Jag har alltid fått höra att jag är/gör fel på något sätt. Det är först nu när jag passerat 30 som jag så sakta börjar inse att livet inte handlar om vad alla andra tycker och tänker. Jag har all rätt att vara precis som jag är. Har dessutom rensat bland mina bekantskaper och brutit kontakten med ett flertal. Känns befriande på något vis. Mitt liv, mina val. /Kram från en-som-bestämt-sig-för-att-i-första-hand-vara-en-glad-mamma-till-sina-tre-barn-istället-för-att-anpassa-mig-efter-alla-andra

  Gilla

 3. Hej du. You go girl!!! =) Visst mår man allra , allra bäst då beslut är gjorda efter hur det känns i magen och inte efter hur alla andra gör. Så gör i varje fall jag, sen får man ju (tyvärr) leva med att alla inte gillar det då man traskar sin egen väg. Fortsätt tänka själv du. Kram!

  Gilla

 4. VARFÖR ska folk göra saker för att visa upp för andra? Jag förstår det inte! Jag har en i min bekantskapskrets som säger att hon ska se senaste Bond (eller vad det nu är för film som är ”inne”), för den ”ska” man ju se. Jag är så himla ointresserad av Bond och varför ska jag se den bara för att man ”ska”? Jag vill väl välja själv efter mina intressen! Vad kul att sitta där på bion och genomlida en heltrist film, för att kunna säga till sina vänner att man sett senaste Bond? Jag förstår det inte!
  Jättebra skrivet 🙂

  Gilla

 5. Godmorgon på re härliga Qvinnan….;))
  Jag får ofta höra att jag är konstig å inte som alla andra….;)) Va bra säger jag då för jag vill inte att nån ska vara JAG å jag vill inte vara som nån annan …..Jag är jag å du är du….;))
  Jag fick höra nåt jäkligt bra av en kille för nån månads sen,vi pratade då om vad folk tycker om mig,å han sa…..Ja du,Annelie,dom som vågar vara sig själv anses alltid som konstig…..;))) Tack sa jag å tog det som en väldigt fin komplimang…;)))
  Så jag är helt på din linje,varför vara någonannan när man kan vara sig själv….Tyvärr inte många som vågar det….
  Ha en underbar dag
  Kramar från mig
  Annelie

  Gilla

 6. Jag behöver såna här inlägg. Jag anpassar mig så mycket. Pressar mig för alla måsten och de som andra gör. Jag kan inte hitta min inte röst. De jag tycker och känner är rätt. Jag hör bara alla andras åsikter. Men Jag försöker träna. Fast jag vet inte hur…. kram

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: