Det där med att ta tag i något viktigt!

001 004-3  029-3 003-3

002

.

.

Alltså.

.

.

Jag vet inte hur Ni fungerar,

men för mig känns det inte som det nya året riktigt kommer igång på riktigt

förens årets första jobbdag är avklarad.

Som nu.

Ikväll.

Har jag liksom landat i det nya året.

Idag känner jag 2015 i kroppen.

Men framför allt känner jag 2015 i huvudet.

För idag har jag berabetat tankar, mål och funderingar kring detta oskrivna år.

Å jag känner mig både pirrig och förväntansfull.

Jag har massor av funderingar kring detta året i smått i allmänhet

men även i livet i stort i synnerhet.

.

Därför.

.

Ber jag er nu om lite hjälp och erfarenheter.

Är det någon av er som jobbar inom läraryrket/hjälporganisationer/

som har jobbat idiellt som lärare utomlands under kortare period?

Jag har en önskan om att få jobba i skola i de mindre lyckligt lottade delarna av världen

under en tidsbegränsad period.

Som Ni vet bor ju mina två små underbaringar hos mig

och jag är full-time-fristående-mama.

Men.

OM möjligheten finns kanske jag kan jobba under en månad under sommaren eller så.

Vet inte riktigt hur det fungerar.

Å.

Tja.

Jag vet inte riktigt hur jag har tänkt än, men jag vet bara att detta är något jag måste prova.

Ni vet känslan.

Att få uppleva något som man för alltid tar med sig i hjärtat.

Som kommer att prägla mig resten av mitt liv.

I mina val.

I mitt sätt att uppfostra mina två barn.

I mitt yrke.

Att få göra något som jag mig ännu mer påmind och tacksam över min egen livssituation.

.

Så.

.

Har ni erfarenheter (bra och mindre bra) kring volentärarbete i skola utomlands så tar jag ödmjukast emot information.

 Kontakta gärna mig

inredningsfrun@gmail.com

 

Kanske gör jag verklighet av detta i år.

Kanske blir det ett framtida projekt.

Men.

 Jag vill så fröet nu

och kunna skörda det när tiden är inne.

.

Å jag känner i hela kroppen.

Att 2015 är möjligheternas år!

Tjohooooooooooo!!

.

KRAM

.

// Inredningsfrun

.

.

Pssssssssst……. Vita härliga nejlikor på köksbordet lyser upp i de fortfarande mörka januaridagarna.

Ljuvligt!

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

6 reaktioner till “Det där med att ta tag i något viktigt!”

 1. jag har ingen erfarenhet av det tyvärr men en kompis föräldrar har jobbat som missionärer i Sydamerika så hon kanske har några tips till dig. Ska se om jag kan luska fram något. Min kompis mamma och hennes faster är båda lärare och har båda varit missionärer.
  Kram

  Gilla

 2. Bra tankar inför året! Att göra det man kan för att hjälpa till känns mer och mer aktuellt. Vi började med att förutom att köpa julklappar till barnen, också låta dem välja någon julklapp i form av skolgång, kycklingar mm till andra delar av världen genom en hjälporganisation, och jag vill också göra något mer det här året. Kanske blir det något fadderbarn för min del…
  http://www.mitthusmedtradgard.blogspot.se

  Gilla

 3. Hej! Googla organisationen We Effect. Har en fd kollega som arbetar i Afrika med denna organisation och jag vet att de sysslar med bistånd inom flera områden. Härligt att du vågar, satsar du på detta så kommer du aldrig ångra dig. Stort lycka till (och tack för en bra blogg!)!!

  Gilla

 4. Hej vilken underbar tanke. Vet ej hur man går till väga men jag själv är sugen på att göra likadant. Dock är jag undersköterska. Vet att kyrkan anordnar resor ibland iallafall i staden jag bor. Kansks går att kolla upp. Har följt din blogg i många år och jag tycker du skriver så otroligt vackert. På något sätt lyckas du alltid förmedla en slags känsla i allt du skriver. Du verkar vara en godhjärtad person rakt igenom. Tack för en blogg som bjuder på allt. Önskar dig allt gott
  Kram
  ellamariana

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: