Det där med lästips!

046  040  042   047-2 041050 IMG_7626 IMG_7673

 .

.

Alltså.

.

Efter en lördag fylld med städning, lekparksbus och födelsedagsfirande hos faster

dimper jag nu ner i soffan med en god bok.

Hur gott som helst.

Böcker har alltid en lugnande inverkan på mig.

Jag mår bra av att matas med ord.

Ord som ger mig kunskap likväl som ord som väcker tankar och får pulsen att höjas.

Stretcha hjärnan helt enkelt.

Koppla bort omvärldens yta och ge mig hän åt det skrivna ordets tyngd.

.

Iallafall.

.

Nu när semestern snart närmar sig (tja… två veckor kvar för min del förvisso…)

letar jag böcker som på ett eller annat sätt kommer att berika mitt liv.

Så.

Därför ber jag Er godingar om era bästa lästips.

Gärna böcker med livsöden som berör, böcker som får en att tänka till och att tänka om

eller som får en att värdera eller omvärdera.

Jag vill åt de där böckerna som verkligen förändrar något inom en

som handlar mer om djup än yta.

.

Så.

¨.

Hit me med era bästa lästips till en ordtörstande, ordälskande soon to be semesterfirare

😀

.

Tack på förhand!

.

KRAM

.

// Inredningsfrun

.

.

Psssssssssssst…… Idag bjuder jag på fler bilder som jag fotat i min fina

medsysters

ljuvliga hus.

Enjoy!!

 

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

10 reaktioner till “Det där med lästips!”

 1. Dessa böcker har några år på nacken men kolla biblioteket!
  Marlo Morgan,Budskap från andra sidan. En kvinna som hamnar på en vandring med aboriginer.man kan läsa den som en roman men den bjuder också in till eftertanke
  James Frey ,Tusen små bitar. En man och hans missbruk kan man kort beskriva den.Omtalad hos bla Oprah

  Gilla

 2. När livet stannar av Malin Sävstam. Hon förlorade sin man o två av tre barn i tsunamin ❤ Även hennes uppföljare Kärleken är starkare än döden.

  Gilla

 3. ”Le parole per dirlo” – Marie Cardinal. ”La montagna incantata” – Thomas Man. ”Il coraggio del Pettirosso” – Maurizio Maggiani…. är böcker för sitt tidigare liv och vad som kommer att… Trevlig läsning!

  Gilla

 4. Emma Hambergs vackra böcker Rosengädda nästa och Larma, släcka, rädda Rosengädda. Njutningsfyllda, hjärtberörande och livsutmaningar. Att inte bara följa livet utan påverka det. Härliga! Lättlästa! Underbara!

  Gilla

 5. Trilogi av Louise Boije af Gennäs, Högre än alla himlar är första boken sen följer Blå korall och Folk av en främmande stam. Sträckläst dem och saknade dem allihop när jag slog igen sista boken.

  Gilla

 6. Hej, har du läst något av John Irving? Helt underbara böcker som sträcker sig över flera generationer. De är berättelser som har allt: tragik, pikanta detaljer, otroliga livsöden och en skruvad humor. Mina favoriter är Garp och hans värld och Ciderhusreglerna. Du har kanske sett filmerna, men böckerna är bättre!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: