Det där med att det snart är semester igen!

001 006
009002 007-2

.

.

Alltså.

.

Knappt har vardagslunket efter sommar och semeter infunnit sig

så rasar jobb-veckorna fram i rasande fart.

Jag hinner knappt säga hej-måndag innan det åter igen är söndagskväll och ny vecka.

Rinner tiden i väg så här snabbt så är det ju snart sommar och semester igen ju :D.

Bästa!

.

Iallafall.

.

Igår var en fin dag. På många sätt.

Jag och en vän hade rensat ur garderoberna på både kläder och gosedjur, dragit en vända

inne på Netto och handlat upp deras lager av hygienartiklar och begav oss sedan

till Möllstorps Camping på Öland.

Där möttes vi av själar på flykt och hjälpande eldsjälar

som tog emot och delade ut det som mest behövdes till de mest behövande.

Å vi var inte ensamma om att vurma för dem som flytt sitt land och sitt allt,

till att komma till ovisshet i ett land de inte känner till.

Dock.

Så många människor med kassar, förnödenheter, viljan att hjälpa till

och med hjärtan långt bort

från SDs kalla vindar

var där och försökte göra det svåra lite mindre svårt.

Vi kom för alla barn som talar ett språk som vi inte förstår.

För de kvinnor och män med orolig blick som bara en förälder kan förstå.

Igår var vi där för dem.

Tillsammans.

Å det var fint, ända in i mitt kantstötta lilla hjärta.

.

Vill du också göra skillnad?

På söndag kan ni som bor i Kalmar med omnejd vara med att samla in pengar till Radiohjälpen

genom att gå eller springa motionsspåret på Stensö.

En femtiolapp per person för den kanske viktigaste söndagspromenaden på länge,

där allt går direkt till Radiohjälpen.

Jag och underbaringarna kommer var där 13.00.

Jag hoppas att vi ses!

.

KRAM

// Inredningsfrun

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

9 reaktioner till “Det där med att det snart är semester igen!”

 1. åh.. det är så svårt att uttrycka sig korrekt i detta men när marken brinner under fötterna – vad gör man om inte börjar gå? Samlar ihop sitt o ger sig av..mot den lilla glipa ljus o framtidstro som knappt syns långt långt bortom allt ont! Hur korrekt behöver vi vara egentligen? På arbetsplatser o i allmänhet går åsikter vitt isär men hos dem jag väljer att kalla vänner är vi överens om att man måste hjälpa på det sätt man kan. Det känns skönt att veta att den dagen något händer finns det en härlig stor ”familj” som släpper det de har o kommer till undsättning. Den känslan är verkligen allt värt o gör att jag också rakryggad kan stå upp o säga Välkommen hit!
  Tack för att du delade med dig! Kram från min familj till din..

  Gilla

 2. Jag förstår att man vill visa andra vad man gjort för flyktingarna, det ligger i tiden. Men varför säga att inte SD gör något för andra människor, de är inte nazister. Det är media som anklagar en stor grupp för några få individers agerande. Ta reda på summan som SD skickar som biståndspengar utomlands innan du upphöjer ditt eget agerande och samtidigt dömer ut våra folkvalda politiker. Tråkigt.

  Gilla

  1. Hej joakim.fr@telia.com (som uppenbart inte ens vågar skriva ut ditt rätta namn utan kallar dig Sofia. Tråkigt…)!

   Precis som du har jag rätten att uttrycka mig i tal och skrift. Det är ju det som är så fantastiskt med att bo i Sverige!!
   Jag vill på inget vis upphöja mitt agerande utan snarare påvisa hur lätt man kan hjälpa till.
   Hur vet du vad jag vet om SD? Ta reda på det innan du dömer mig. Det blåser de facto kalla SD-vindar och har du inte märkt det så vet jag inte på vilken planet du befinner dig på. Men stanna gärna där i ovisshet och stirra dig blind på pengar och siffror på papper istället för att se och känna människors hat kontra lidande. Enough said…

   KRAM

   Gilla

 3. Men snälla människa! Av vilken anledning lägger du ut min mailadress, och anklagar mig för att ljuga om mitt namn?????
  Undrar vem som lever på en annan planet? Det är väll du som har en offentlig blogg med ett kommentarsfält. Förväntar du dig nu att en anstormning med hatmail skall komma till min mailadress. Undrar vem som är ett troll!
  Med vänliga hälsningar, Sofia.

  Gilla

  1. Det stämmer att jag har en offentlig blogg och helt öppet kommentarsfält där du likt andra hör möjlighet att uttrycka era tankar och åsikter kring det jag skriver och funderar över. Jag skulle till och med kunna dra det så långt att du och de andra läsarna har total tolkningsföreträde när ni läser mina texter eftersom jag aldrig kan garantera att mina ord kommer ut eller tolkas som jag tänkt mig. Så varsågod. Ordet är fortfarande fritt.
   Men tro inte för en sekund att jag inte har samma rätt att kunna kommentera tillbaka på en kommentar. Som du du själv underströk, det är ett öppet kommentarsfält även för mig. Att jag inte ska kunna ge respons på respons.
   Det intressanta i den här kråksången här är ändå inte att du reagerade på att jag gett respons på innehållet i det du skrev utan att du istället vände diskussionen till något helt annat. Beklämmande.

   Jag må kanske se ut som ett troll, men är allt annat än det.
   Tack för att du tagit av din tid och gett den till mig, trots att vi inte delar uppfattning.

   Må så gott!!

   // Marika

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: