Det där med barnen

059

Barnen. Alltet.

.

.

Alltså.

.

Igår var en sådan dag,

då hjärtat fullständigt försökte att slå sig ut ur min bröstkorg.

När hjärtat slår så hårt,

att det känns som att någonting inom mig ska gå sönder.

När adrenalinet pumpar och gör handflatorna alldeles svettiga

och när modersinstinkten fullständigt sprutar

ut ur varje liten ursinnig por i kroppen.

När frustrationen och den totala maktlösheten är ett faktum

och man står som fastfrusen

till siluetten av två små underbaringar i en bil

som försvinner till ljudet av allt för snabba däck mot asfalten

på gatan där vi bor.

När åsikterna går brett isär om vad som är bäst för dem.

Vad som blir bästa här och nu och i det långa loppet.

Då.

Blir tomheten och maktlösheten extra påtaglig.

.

Å jag blir trött.

Blir alltid så trött.

Att ”jaget” kommer före det enda viktiga.

Å att det enda som borde vara det viktiga,

inte alltid prioriteras.

.

För.

.

Barn är en gåva.

Ett mirakel.

Barn har inte bett om att bli födda och

de har inte valt sina föräldrar själva.

Det är vi som ska vara deras trygga hamn, deras stöd, tröst och villkorslösa kärlek.

Det är vi som ska sätta gränser, förbereda dem för livet och vara goda förebilder.

Å där vet-i-tusan vad det är som går fel, så ofta.

När inte barnet prioriteras.

Utan när den vuxna människans ego och ”jag-jag-JAG” är det viktiga

och ”MINA-behov-går-först”.

Då.

Blir. Jag. Trött.

.

För.

Vi får ett liv att förvalta här på jorden.

När vi får barn får vi faktiskt fler liv att förvalta.

Å det är faderullan i mig helt jäkla fantastiskt!!

.

KRAM

// Inredningsfrun

.

.

Psssssssssssst…………Nu vill jag bara poängtera och understryka

att mina tankar kring detta med barn och vuxnas ego

är en reflektion som jag baserat på vuxna människor som jag mött eller känt.

Jag vill på inget sätt peka ut någon

utan enbart beskriva min känsla.

 

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

7 reaktioner till “Det där med barnen”

 1. Du är fantastisk med orden! Du skriver så talande och med sån känsla och ofta med hög igenkänningsfaktor. Är själv separerad med 2 barn och den känslan du förmedlar känner jag igen alltför väl… Styrkekramar från en likasinnad

  Gilla

 2. Så sant! Känner så innerligt med dig. Detta EGO…. När det är barnen vi satt till världen.
  Hälsningar med värme från mej – dej. Fortsätt att ge allt det du ger!
  // Åse

  Gilla

 3. Hej! Har läst din blogg dagligen i ca 5 år. Kul, varierande och tänkvärt och jag älskar att du förnyar och inreder med små medel. När vi separerade visste jag att barnen inte prioriterades av sin pappa eftersom det var jag som gjorde allt med barnen. Därför stred jag för att boendet skulle vara hos mig och varannan helg fick de umgås med sin pappa. Det har varit jobbigt utan ett eget vuxet liv och jag fick strida mot socialkontoret men det är jag glad för idag. Vissa är helt enkelt inte värda sina barn. Nu 7 år senare väljer de två äldsta att träffa sin pappa sporadiskt 1-3 tillfällen/månad (typ middag) fast han bor på gångavstånd och det tycker jag säger allt. Kram på dig! /Lena

  Gilla

 4. Men åh så fint skrivet… Har läst texten 3 gånger o en tår trillade
  Ner från min kind. Ska skriva ut o hänga på kylskåpet.
  Du satte precis ord på känslan som slår mig näst intill dagligen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: