Det där med mål!

011006 009
010

Vi-ljusstaken

(barnen kallar den så för den är stor, mellan och liten precis som vi tre)

kommer från Modesto.

.

.

Alltså.

.

Det var välbehövligt att få vakna upp av sig själv och ordentligt utvilad och

den där ”extra” timmen var verkligen perfekt timead.

Å denna söndag har jag ägnat åt städ, tvätt och diverse utrensningar.

Så himlans skönt.

Dels för att det är skönt att ha ordning och reda i allmänhet

men för att städning för mig är som terapi i synnerhet.

Å idag har det varit väldigt många tankar som hunnit passera och analyserats.

En sak som jag funderat lite extra på är det där med drömmar och mål.

Vem som vill uppnå vad och hur man ska göra för att nå dit.

Å så har vi det där med

kortsiktiga mål och långsiktiga mål.

Lite så.

Å det är här som jag börjar fundera.

.

För.

.

Jag har egentligen aldrig haft något direkt utstakat mål

som jag vigt allt åt och kämpat för att uppnå.

Jag visste förvisso tidigt att jag ville bli lärare och det blev jag.

Å så ville jag bli rik och det blev jag också.

Rikast i världen till och med,

eftersom jag är mor till det dyrbaraste jag någon sin skådat.

Mina underbaringar.

.

Men.

.

Jag tror att jag liksom alltid har gått genom livet med andra typer av mål.

Mål som inte direkt går att mäta

eller som visar sig speciellt konkret för andra att se heller för den delen.

.

För.

.

Mina mål är att älska innerligt

och att leva helhjärtat,

fullt ut.

Att kunna förlåta och bli förlåten.

Att alltid försöka vara den bästa jag kan förmå mig att vara.

Att vara trygg i vetskapen om att jag är good enough.

Jag vill alltid vara där för mina barn och stötta,

älska och uppfostra dem till självständiga människor som har massor av kärlek till sig själva och till andra.

Jag vill kunna gå genom livet och känna att jag gör skillnad för andra.

Att genom att vara sann mot mig själv, lyssna på magkänslan och älska mig själv

kunna vara stark och finnas där för mina nära och kära när det behöver mig.

Det.

Är viktigt för mig.

Så mycket mer viktigt än att göra karriär eller uppnå en viss status.

Eller att bry mig om vad andra tycker eller tänker om mig.

Det känns bara platt för mig.

Inte ens en aning avundsvärt.

Bara ytligt.

.

 För.

.

Livet handlar inte om jobben man fick eller inte fick

eller hur många gånger per år man kan semestra.

Inte för mig iallafall.

För.

Livet pågår ständigt

och mitt mål är att inte ha ångest över gårdagen

men inte heller ha oro inför morgondagen.

Jag vill leva varje dag.

Dock inte som var dag vore den sista,

utan snarare som att varje dag vore den första.

Att vakna upp tacksam över att jag själv genom goda tankar

kan se till att det blir en god dag.

.

Jag är rädd för att jag inte levde fullt ut,

men jag vill aldrig bli rädd för att dö.

Att när den dagen kommer,

vill jag kunna känna och vara säker på

att de som jag älskat och älskar genom livet

vet om det

och låter mig leva kvar inom dem,

i tanke och själ,

när jag inte längre finns.

Att jag gjorde avtryck i någons hjärta och gjorde skillnad för dem

Å det.

Ja, det är var mina mål och drömmar och

vad livet handlar om för mig.

.

Over and out.

.

KRAM

.

// Inredningsfrun

.

.

Psssssssst……….. Eftersom vi alla är olika vill jag bara förtydliga

att det så klart finns tusentals

som båda har skapat karriär och inte har försummat sig själv,

sina barn eller livet för karriären skull.

Alla har olika mål i livet eftersom vi är olika.

Å olika är bra.

 

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

5 reaktioner till “Det där med mål!”

 1. Mycket fint sagt. Jag kan bara instämma. Ett litet tag tänkte jag låna en del av det du har skrivit till mitt tal på en 40-årsfest men jag får nog ta pennan och formulera samma sak med mina egna ord. Kram

  Gilla

  1. Hej fina! Fast låna gärna om du vill. Det är ju exakt det här jag menar med min text. Att jag vill kunna göra av tryck hos människor, även dem jag inte mött. Precis som du. Ta orden till dig och låt dem växa inom dig så ska du se att du kommer att få ner ett tal som är ditt med ord som kommer från ditt hjärta.
   KRAM ❤

   Gilla

 2. Häromdagen satt jag och läste tillbaka lite i din blogg och denna text känns så rätt tycker jag! Jag blir så glad när jag läser detta. Jag har allt för länge omgett med människor där karriär, yta, perfektionism, vad andra tycker mm spelat allt för stor roll. Skitsnack om andra och göra sig själva till offer. Jag har försökt hjälpa, tycka synd om men det hjälper ju inte att man mår dåligt med dem.
  Människor som talar om att man visst måste ha tydliga mål, göra karriär, investera i sig själv, ha mer egentid. Att Jag behöver göra mer saker själv utan min man och barn mm Jag har nästan lurats med i det där tänket och så läser jag det här och det känns så skönt. Jag har två barn, är gift och egenföretagare. Jag har inget behov av att tala om för andra att jag driver eget för andra ska tycka att jag är bra mm Jag är stolt över vad jag presterat för min egen skull. Mest stolt och glad är jag att jag har ett jobb som jag trivs med men det största är ju ändå kärleken. Till mina barn. Till min man. Till andra nära och kära. Att man är en familj. Ett team. Både hemma och på jobb. Många är så inne i sitt ”jagtänk” att man glömmer bort att ta vara på tiden tillsammans. ( självklart ska man rå om sig själv, absolut, och göra sådant man själv mår bra av) Dessa mål som du skriver är såå värdefulla! Hoppas fler stannar upp och tänker vad som faktiskt är viktigt i livet. All kärlek!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: