Det där med chia-semla!

047 052053051-2

.

.

Alltså.

.

Ni vet när man blir sugen på något som man aaaabsolut inte borde blir sugen på

men man liksom bara mååååste få smaken av!?!

Då är det ju himlans tur att man har vänner som bjussar en på

just sådant som man inte kan trycka i sig varje dag,

men som man fullständigt älskar.

Som semlor.

.

Så.

.

När min fina vän bjöd mig på chia-semla härom dagen

var lyckan total.

Precis all smak som en semla ger och även till stor del konsistensen

trots att chia-semlan varken innehåller bröd eller ens har formen som en semla.

.

Men.

.

Smaklökarna fick sitt. Men råge.

Å jag har äntligen hittat en semla jag kan äta varje dag.

LYCKA!

.

Här kommer receptet;

Chia-semla

(1 port)

1 dl mjölk (funkar med laktosfri)

1-1.5 msk chiafrön

1 tsk stött kardemumma

Låt svälla minst en timma

1/2 dl mandel

1/2 dl vatten

1 tsk agavesirap (eller annat valfritt sötningsmedel)

Mixa ihop efter smak (slät eller crunchy)

Lägg nötmixen i botten av ett glas, lägg över chiapuddingen

och toppa med vispad grädde (funkar bra med cocosgrädde) och hackade nötter.

Extra smarrigt och nyttigt  blir det om ni tippar med bär, mango, gojibär eller någon annan frukt.

Ät och njut!

.

Så.

.

Det får bli mitt fredagstips!

.

KRAM

.

// Inredningsfrun

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

2 reaktioner till “Det där med chia-semla!”

  1. Alltså jag är SÅLD på chia pudding jag gör en variant varje kväll OCH äter den med gott samvete med haha 🙂 jag blandar chiafrön mandelmjölk och mandelmjöl med Raw cacao och agavesirap det är mmmmmm

    Idag visar jag en homestyling jag va med på bloggen:)

    Ha en kanonhelg!

    LOVE Maria Inredning – it’s Swedish for decor

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: