Det där med balansen!

IMG_3260

Alltså.

Om jag skulle försöka ge mig på att att förklara vad som pågår i mitt huvud just nu, hade jag nog blivit hämtad av vitklädda män som hade gett mig en krama-om-mig-själv-tröja och placerat  mig i ett väldans mjukt rum. Nåja, kanske inte. Men kanske känner ni igen känslan? När precis allt och ändå ingenting försöker få plats i huvudet på en och samma gång. Å hjärnan både är som seg kola likt första dagen på ett nytt jobb eller efter en låååång semester, men som samtidigt, paradoxalt nog, går på högvarv och fullständigt sprutar ut idéer, must-does och kreativitet som liksom sipprar ut ur varenda liten por. Som om man korsar Skalman på Valium och en sockerhög Ernst Kirchstegier på Red bull.

Tja, ni hajjar grejen.Det blir liksom hjärn-kaos deluxe.

IMG_3265

IMG_3261

Lite så har jag det nu. Det tröttar ut mig endera dagen och fyller på energidepåerna dagen därpå. Obalans skulle man kunna kalla det. Jag, ja, jag kallar det harmoni som går bananas :D. Det är tur att jag har en nöjd och glad liten Kejsare (4 månader) här hemma, som ammas för fullt och som oxytocin-boostar mig lugn.  Å så har jag hittat meditationen. Eller meditationen hittade mig (lovar att berätta mer om det). Att micro-meditera har blivit min räddning genom dagen. Att djupandas och micro-meditera när stunden finns; I tandläkarstolen, i väntan på att potatisen ska koka klart, när jag ammar. Vara precis i nuet, i andetaget, utan fokus på någonting annat. Det balanserar upp mina toppar  och dalar.

Å de är himlans bra det där med att hittat en allierad (andningen) som hjälper mig i vardagen. Ett verktyg till ett mer harmoniskt och jordat jag.  För nu villvillvill och måsthöver jag all energi och fokus jag kan hitta, för hösten erbjuder mig många nya öppna dörrar och utmaningar.

Andas in, andas ut. Så tutar vi och kör ett tag till :D!

Nu, natta liten Kejsare, Snart, godnattsagsläsa ”Zlatan”-boken för två underbaringar.

♥♥♥

KRAM

♥♥♥

// Inredningsfrun

Pssssssssssssssssst……. Stockholms stadshus har fått ge vika till Eiffel tornet som är senaste tillskottet i min lilla print-samling från Svergiemotiv. Hur fin?!? TIPS!!! Perfekt present till alla nykära som friat eller varit på bröllopsresa i vackra Paris. Don´t you think :)??!

 

 

 

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

En tanke på “Det där med balansen!”

  1. Mindfulness är helt fantastiskt. Lider själv av panikångest sedan flera år tillbaka och just andningen, yoga och nuet har lärt mig att hantera min ångest ❤💖💟

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: