Det där med livets omvägar!

 

IMG_3347.JPG

Alltså.

Jag vet att de flesta av er läsare har hängt med mig här på bloggen ett bra tag nu (såååå mycket kärlek till er♥). Många av er började följa mig när jag var hemma och var mammaledig med Stora (då kallad Bebis, minns Ni?). I tid mätt, är detta åtta, snart nio år sedan, men för mig känns det som en livstid som passerat. Dels för att jag pånyttföddes till ett nytt starkare jag, med nya insikter om både livet, människan i allmänhet och framför allt mig själv i synnerhet. Dels för att mitt nya jag, trots allt, vågade hoppa igen, ut i livet och vågade öppna upp hjärtat igen. Å det blev ju en riktig fullträff, på precis alla sätt. När jag träffade V.

IMG_3341

Å det är ju det här som är det fina med livet. Att alla små omvägar, backar, stup, motvindar och steg tillbaka ändå alltid är ett steg i rätt riktning, tänker jag. För vid den  där branten möter jag någon, som får mig att vända och hitta ut på vägen igen. Alla människor vi möter i livet fyller, var och en för sig, ett syfte. Ett syfte som kanske precis just då kan verka helt obegripligt eller till och med fruktansvärt och förvirrande. Men. Vi lär oss alltid något av det. Antingen om oss själva eller om omvärlden. En liten pusselbit till faller på plats i ditt livspussel och därmed också ett steg i rätt riktning, ut på ditt livs väg.

IMG_3337

Å inte skulle jag väl kunna tro för ett par år sedan, när livet prövade mig som mest, på precis alla sätt, att jag en dag skulle sitta med ett tredje mirakel i min famn. Skapad ur kärlek, av kärlek. Men tänk. Han valde oss. Han väntade bara på rätt tillfälle att komma till oss. Å tack vara alla mina omvägar, branter, stup, bottnar och dalar så var tiden mogen nu. Vår lilla Kejsare.

Så tack livet, för alla människor jag mött, för omvägar, lärdomar och allt däremellan. Det ledde mig till V, som jag redan delat många liv med och nu även detta och in i nästa. Å så Kejsaren. Denna lilla människa som får mitt hjärta att kännas som om det vore skapt för att fyllas med kärlek till honom. För det är det, till bristningsgräns fyllt med villkorslös kärlek. Tredje gången gillt mamma, är jag nu. Å det, tja, det slår banne mig allt!

♥♥♥

KRAM

♥♥♥

// Inredningsfrun

IMG_3361

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

19 reaktioner till “Det där med livets omvägar!”

 1. Så fint du sätter ord på det❤
  Så glad för din skull. Jag som följt dig i vääääldigt många år nu då jue 😂 Vart tar åren vägen lixom 😙
  Han är allt bra fin den där Kejsaren 💙

  Kram på dig Marika 😍

  Gilla

 2. Blir så varm i hjärtat av att läsa ditt inlägg och se bilderna som utstrålar så mycket kärlek ❤ jag har följt dig en längre tid och det är så kul att se hur bra det går det går och hur bra du verkar må❤
  Är i en period i livet som just nu är väldigt utmanande på flera plan men jag är övertygad om att det är så vi lär oss. Frågan är om jag har styrkan att göra den förändring som jag tror behövs nu.

  Gillad av 1 person

  1. Det har du, det är jag övertygad om. Andas, fokusera och andas ännu mer. Kraften i ett andetag är både helande och läkande. Styrkekramar ❤

   Gilla

 3. Tycker också det är fantastiskt att fått följa dig i så många år! Har varit en trogen läsare (dock inte alltid lika bra på att skriva här). Så han är kejsaren! Och dina stora killar också såklart! ☺️
  Kram Annie

  Gillad av 1 person

 4. Är där nu, när livet rämnar och man tror att ingen kommer kunna fånga ditt hjärta igen. Sårad, lurad och ledsen, när varje dag blir överlevnad. Jag har följt dun blogg länge och dina inlägg inger hopp, värme och lugn. Åhh så underbart att du träffat någon och fått en kejsare ❤️

  Gillad av 1 person

  1. Livet vänder, det gör det alltid. Blicka framåt, ångra inget, tro på nuet och sänd ljus till framtiden. Styrkekramar till dig ❤

   Gilla

 5. Att du skriver detta just när jag står mitt i ett gigantiskt stup…😢 Då ger det hopp såklart o är glad över din lycka, kejsaren o V. Må så gott o ta hand om dig o dina fina killar ❤️
  Varma kramar

  Gillad av 1 person

  1. ❤ Stup behöver du för att kunna ställa att i ditt liv på sin spets. Du behöver det för att kunna kunna blicka ut över den vackra vy som omger stupet för att förstå att det finns så mycket mer i livet än det som ligger precis framför fötterna. Lyft blicken, blicka ut. .Fokusera på det okända du har framför dig där borta vid horisonten. Å tänk att du behövde just detta stupet för att komma fram till det målet. Du klarar så mycket mer än du tror. Värmande kram till dig ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: