Det där med hinder på vägen!

IMG_3420

Alltså.

Det här med livet och att det inte alltid blir som man tänkt sig, tänker jag ofta på. Å att det där ”det blev inte som jag tänkt mig” egentligen bara är en liten, liten pusselbit i livets mosaik. Att det där som absoluuuut inte fick hända, egentligen är en väldigt viktig pusselbit i ens liv. Som kanske där och då känns meningslös och tung, men som i det stora hela var nödvändigt på ett eller annat sätt. Att det där ”tyvärr vi har anställt någon annan” eller ”tyvärr så är denna kursen fullbokad” bara öppnar nya dörrar rakt framför en.

För.

Vid varje ”nej” eller ”budgivning pågår” och er smärtgräns är passerad,  erbjuder dig livet bara en annan väg. Som du själv kanske inte såg eller visste om. Att livet på något sätt är förutbestämt för just dig. Å att man ibland strävar och kämpar emot sig själv och sin inre värderingskompass för att man tror att det förväntas av samhället och sin omgivning. Å när det väl kom till kritan, så låg det där drömhuset ändå alldeles för långt borta för att passa in i ditt liv.

Å nu vill jag på inget sätt få denna text till att man inte ska ha mål och delmål med sig själv och sitt liv, det måste man! Vad jag säger är att de hinder man möter på vägen de facto är där av en anledning. En anledning som i slutändan gör ditt liv bättre. Dock måste man fortsätta att kämpa, pussla och göra det bästa av situationen. Det går inte bara att sätta sig och tro att livet fixar något åt dig. Man måste fixa själv, kämpa själv!

Så försöker iallafall jag tänka. Att när jag siktar på ett mål, eller egentligen bara något så banalt som att planerar för veckan eller bara en speciell dag och jag möter på hinder, så försöker jag tänka att det var någon mening med just detta. Att jag tvingas utmana mig själv till att tänka annorlunda eller tvingas se på saken/ händelsen från ett annat perspektiv och utkikstorn.

Summan av den berömda kardemumman är, att det är aldrig kört. Hur mörkt eller motigt än livet känns för stunden så kommer det alltid ut något gott från en situation.  Det kommer alltid ett nytt jobb eller ett nytt drömhus. Alltid. Å det, tja, det är min livsfilosofi.

Nu får det vara flumbummat för idag.

Nu, kasta in köttfärslimpan i ugnen. Snart, söndagslunch deluxe.

♥♥♥

KRAM

♥♥♥

// Inredningsfrun

 

Psssssssssssssst…….  Jag har alltid en bild i huvudet av hur jag vill att ett färdigt resultat ska se ut. När jag väl har resultatet framför mig blir det inte alltid lika bra som jag trodde i mitt huvud. Å då är det bara till att göra om. Vilken av stylingbilderna tror ni inte blev som jag tänkt mig och vilket som blev slutresultatet :D?

IMG_3421.JPG

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

2 reaktioner till “Det där med hinder på vägen!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: