Det där med att fått sömn!

IMG_4049

Alltså.

Igår fick jag sova en natt igenom för första gången på…… jag minns inte ens längre. Många, många, många, många år. Säkert tio. På allvar. Jag är alltid uppe och går på toa, äter något (banan eller dricker fil), eller vaknat för jag gnisslar ihop tänder, gått in till barn som vaknat, barn som vill ha mat, barn som är sjuka, barn som… ja allt som barn kan tänkas göra på natten. Å jag vaknar alltid av allt. Om så en mus fiser så vaknar jag. Å ÄVEN om alla sover så vaknar jag ändå.

IMG_4048.JPG

Å nu när kejsaren har kommit har jag nattammat mellan tre och fem gånger per natt. Å det har liksom inte känts så farligt eftersom jag ändå vaknar om natten.

IMG_4037.JPG

Men.

Med min historik kring avsaknad och sömn i kombination med too-much-to-do och Stålmannen-mentalitet är det viktigt viktig med återhämtning. Så. I  går tog vi tjuren vid hornen och bara bestämde att V skulle prova flaskan på natten så att jag fick sova en natt. Väldigt spännande av två anledningar. Dels för att kejsaren vägrar flaskan på dagen (så varför skulle han då ta den på natten) och dels för att se om jag klarade av att ”låta bli” att inte ta hand om kejsaren när jag hör att han är ledsen.

IMG_4059.JPG

Sagt å gjort. Jag lånade och la mig i Lillas säng, drog ner rullgardinen och pluggade in öronpropparna. Å dra mig runt det lilla ”här-sover-vi-aldrig-kvarteret” för sanna mina ord, jag sov. Från 23.00-07.00. Jag vaknade förvisso ett par gånger, kollade klockan och somnade om. Å när jag vaknade vid sju, gick jag in till kejsaren såg till att tömma åttio liter mjölk (kändes det som) och lät sedan två vääääldigt trötta killar sova om en stund, eftersom de hade kämpat lite tillsammans undernatten. Dock med lyckat resultat!

IMG_4054.JPG

Själv kändes det som när man putsat riktigt smutsiga glasögon och tar på sig dem på nytt. Den där dimmiga, halvgråa dimman är som borta. Som att den där hjärnmössan som liksom alltid är halvt nerdragen helt plötsligt bara försvunnit. Känns som att jag är VAKEN för första gången på en evighet eller fem.

IMG_4038.JPG

Så. Känns det.

Därav kände jag för att både ta fram finporslinet, skala clementiner, riva äpple till gröten. Lite så där extra, bara för att orken fanns.

Tänk, vad lite sömn kan göra :).

IMG_4050

Nu, ta tag i denna måndag. Snart, ut och valla kejsaren.

En härlig dag önskar jag er alla fina!

♥♥♥

KRAM

♥♥♥

// Inredningsfrun

IMG_4051.JPG

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

2 reaktioner till “Det där med att fått sömn!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: