Det där med homestyling!

Baldersv22_del2-8983.jpg

Baldersv22_del2-9008.jpg

Alltså.

Satt och bläddrade igenom mina mappar med homestyling-objekt och fann mig själv i tanken down memory lane. H-e-r-r-e-g-u-d-å-j-e-s-u-s-å-h-a-n-s-t-o-l-v-l-ä-r-j-u-n-g-a-r vad det känns om en helt annan tid. Livstid till och med. Var ju egentligen bara ett par år sedan jag stagade sist, men så mycket har hänt sedan dess.

Baldersv22_del2-9078.jpg

Baldersv22_del2-9130.jpg

[foto: Bruno]

Ändå kul att nu med nya, mindre kritiska ögon kolla tillbaka och ändå känna att jag gjorde ett bra jobb. Det är inte alltid jag är lika snäll i där:et och då:et utan då finns det alltid mer att kräma ur och fixa till och jag-blir-aldrig nöjd-känslan får övertaget.

Dunov47-0536.jpg

Dunov47-0592.jpg

Bilder från min stageing av hus i Kalmar fotat av Bruno (för Pontuz Löfgren).

Kalkstadsg1-1697

Minns ni? De flesta av er har ju faktiskt hängt med from start. När bloggen var ny och jag satt med en då nyfödd bebis (som fyller nio år imorgon) och en beige rutig kökstapet som inom ett par år sågs i vart och vart annat lantligt kök.

kök 1.jpg

Jättekul att Jenny (som var dagens lunchdate) berättade att hon minsann tapetserade sitt gästrum med ”min” kökstapet efter att hon sett den hos mig. Kunde aldrig tro att en tapet kunde få folk att go bananas :). Av alla år med bloggandet är det min kökstapet som fått flest undringar. Jättekul egentligen! Tapeten som var på tapeten, typ.

Så mycket som kan förändras på så kort tid. Jag har definitivt kramat ur precis allt lantligt som finns i mitt system och känner mig fortfarande mätt på den inredningsstilen. Iallafall när det kommer till att bo och leva i den. Dock tycker jag fortfarande om att vara och inspireras av den. Eller vad säger Ni?

Nu, gosa fästman i soffa. Snart, somna till synkade hjärtslag.

♥♥♥

KRAM

♥♥♥

// Inredningsfrun

kök 2.jpg

 

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

2 reaktioner till “Det där med homestyling!”

 1. Hej Marika,
  först till ditt saga hus i Kalmar: Detta var det första huset i skandinavisk vit lantligt stil, som jag har sett i mitt liv. Det var kärlek vid första ögonkastet. Sedan dess är jag en stor fan av den skandinaviska stilen och designen. Och ditt hus har mig så mycket inspirerat , att jag har ändrat all min stil som jag för närvarande 2010 hade, den absolut minimalistiska, moderna stilen, mot den här vita lantligen. Jag har det fram till idag.
  Med stiländringarna är det so en sak. Stiländringarna är en naturliga process. Darför att man ändra sig och man vill att sin miljö ska förändras med. Det finns olika behov i olika ålder.
  Pro secundo: i världen dominerar konsumtion, vi är ganska mycket påträngande att konsumera nya saker. Numera framträder nya trender även tre gånger om året.
  När jag tittar tillbaka på mitt vuxna liv, finner jag att jag har ändrat min inredningsstil varje 7: e år. Jag hade ganska mycket allt. Huruvida det ska bli med denna stilen för resten av mitt liv , kan jag inte säga. Men jag har läst autentiska bloggar i flera år, där stilen är inte bara en formalitet , men det finns en livsstil bakom den. Till exempel den svenska lantgårdsstilen. I harmoni med naturen, med tystnad och lugn, med förkärlek för gamla föremål som har förblivit av våra förfäder över oss.
  Facit: Oavsett vilken stil , viktig är att du känner dig bekväm i ditt hem, att ditt hem är i harmoni med ditt inre jaget.

  Gillad av 1 person

  1. Dina ord värmer alltid fina Hemfeminin <3. Är så glad att du fortfarande är kvar här hos mig på bloggen. Kloka ord du delar med dig av. Stor KRAM ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: