Det där med havregrynsgröten!

IMG_4627.JPG

Alltså.

Jag äter havregrynsgröt till frukost i princip varje dag. Efter ett par år med IBS så har jag fått säga byebye till min käre frukostmacka (äter förvisso glutenfritt bröd) och hej havregryn. Som både funkar för min mage och dessutom går snabbt att göra och håller mig mätt, länge. Vilket bara det är en bragd i sig för en ständigt hungrig som jag.

Iallafall.

På ”My Story” på Instagram lovade jag att lägga ut mitt specialhavregrynsgröts-recept, så varsågoda. Receptet är till en person men går bra att dubbla eller tredubbla.

♦♦♦

Inredningsfruns special-havregrynsgröt (1 person)

  • 1  1/2 dl Axa Fibergavregryn
  • 3 dl vatten
  • 2 msk krossade linfrö
  • 2 msk solroskärnor
  • 2 msk chiafrö
  • stött kardemumma (inte lika gott med malen) efter smak ca 10 korn
  • kanel efter smak
  • en liten nypa salt

Koka upp havregryn + vatten+ salt på svag värme ca tre minuter. Sista två minuter kastar du i övriga ingredienser.

IMG_4634.JPGIMG_4631IMG_4641.JPG

 

Servera med mjölk (supergott med Oatlys laktosfria produkter), blåbär och clemetin/apelsin. För gottegrisar (undertecknad) så är det gott att ringla lite ekologisk honung över. Bara yttepytte!

IMG_4629.JPG

Ät och njut!

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssssst…… Tipstips! Jag brukar preppa alla ingredienser i en glasburk så att det är färdigblandat. Bara att skopa upp valfri mängd och koka. Lätt och tidssparande :).

IMG_4639.JPG

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: