Det där med att se mig genom Hans ögon!

IMG_4563.JPGAlltså.

Idag höll Han i kameran. Han som i min V.

Han som ser allt som inte jag ser. Han som tycker om allt det där som jag inte tycker om. Han som är snäll mot allt det där som jag inte är snäll mot – hos mig själv.

Han ser mig, för den jag är, inte för någon som jag tycker att jag borde vara. Han tycker om alla de där skavankerna som liksom slitit utsidan, men som ger tecken av att jag levt fullt ut. Han ser dem på ett sådant sätt, som om att han inte ser dem. Å han tar in hela mitt väsen, med alla brister, skavanker och slitningar och kramar om. För vissa dagar glömmer jag helt bort att vara snäll mot mig själv. Pekpinnar hit och pekpinnar dit. Sliter och drar i hud och skinn som om att det skulle få den att bli slätare, mindre ärrad av livet och tiden.

IMG_4582.JPG

Å då är han där. Å ser mig. Förevigar, genom ett finger mot utlösaren. Förevigar lår och fladdrig mage som försökts döljas genom lång kofta och rynkor som absolut gör sig bäst på ett par meters avstånd och aldrig nära, nära. Men nära kommer han, med kamerans icke-förlåtande kritiska öga.

Å när jag sedan sitter framför datorn och ser på bilderna som Han fotat, så ser jag mig själv genom Hans ögon. Å det är faktiskt inte så farlig som jag själv målar upp i mitt huvud. IMG_4557

Å dessutom är jag ju faktiskt en helhet, en person, ett jag. Inte bara ett par lår, en rynka eller fladdrig mage. Jag är ju jag tack vare allt det där. Tiden och livet som formar mitt inre likväl som yttre. Å när jag nu börjat läka mig själv inifrån,  är det inte en dag för sent att börja vara mer förlåtande utifrån. Å herregud! Vi är ju inne på slut-tampen av 2017 och att försöka se ut som ”normen” känns ju väldigt gammalmodigt. Eller vad säger ni!?!? Alla olika lika och lika olika.

Å jag, tja…. jag lovar att börja försöka se på mig själv genom Hans ögon. Det blir så himlans mycket mer snällare då.

KRAM

// Inredningsfrun

IMG_4570.JPG

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

9 reaktioner till “Det där med att se mig genom Hans ögon!”

 1. Så fint skrivet och så sant och viktig tankeställare! Vi är experter på att hjälpa andra att tänka positivt och ta bort pekpinnar, varför är vi inte snällare mot oss själva. Som sagt 2017 och se ut som ” normen” känns dumt och gammalmodigt.
  Vara den man är inifrån och ut, 2018 here se come ❤️ Äldre, klokare och daller, rynkor som bevis på hur mycket kärlek och skratt vi fått .
  Helt ärligt tycker jag att du är finare nu än vad du någons varit.
  Kram från en som kikat in till och från i många år nu 😊

  Gillad av 1 person

 2. Men du är ju så fin!! Du dömer di g själv så hårt, som vi väl gör, alla kvinnor! Men, ärligt talat, efter du fyllt 25, så kommer det bara gå utför. Du kommer bara att se äldre och äldre ut för varje dag. För vi åldras. Varje dag. Och det menar jag inte på ett negativt sätt, utan det är bara så! För alla! Därför, njut av nuet, du är alltid ditt finaste jag just nu! Du! Jag! Jag som fyller 50 i år.
  Tittar på kort när jag var yngre och tänker, wow vilken pangbrud! Vilken hy! Vilken kropp! Kanske nåt kilo för mycket, men vad slät huden var! Men var jag nöjd då? Nää. Jag såg bara alla fel. Då . Också. Sorgligt. Aldrig nöjd. Så titta på dig själv och försök tycka om det du ser. Du är alltid vackrast just nu!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: