Det där med två gånger bullar!

 

IMG_4915.JPGAlltså.

Jag sticker inte under stolen med att jag är en smula … hmmm…. jag skulle inte vilja säga lat för då skulle ni som känner mig protestera högljutt. Men. En smula bekväm är kanske ett bättre ord. Iallafall när det kommer till bakning. För där ska det gå fort och lätt och bli färdigt inom loppet av ”guuuud-vad-jag-är-fikasugen-och-där-var-fikat-klart”. Typ.

Snabbt och lätt färdigbrett. Men. Ibland får jag ett klassikst anfall av att behöva känna mig som en riktig bullmama (vad det nu än betyder…..) och liksom knåda in lite kärlek i en deg. Men. Som den lat….host, host…. bekväma och tidsjagande trebarns-mama jag är har jag inte lust att stå och baka i timmar. Så. Jag gör alltidalltidalltid en halv sats vetebröd. Å ofta delar jag den degen så att jag kan göra två olika sorter på en gång. Perfekt!!

Häromdagen blev det en numera klassisk kanelbulletårta (underbaringarnas uttryck) som jag bakar i form och en liten mer ”vuxen” bulle fylld med mandelmassa och äpplemos. Sistnämnda bullen var ren improvisation då jag hittade en gammal stump mandelmassa (sedan förra julen som legat väl försluten i plastpåse) och Vs äpplemos sjöng på sista versen.

IMG_4925.JPG

IMG_4937

IMG_4939.JPGEn halv sats, två degar, två sorter, fem glada! Det, mina kära, är banne mig en riktig lyckad ekvation!

KRAM

// InredningsfrunIMG_4918.JPG

 

 

 

 

 

 

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: