Det där med återbruk!

IMG_5691.JPGAlltså.

Jag gillar när man kan använda saker om och om igen, fast bara byta användningsområde. Som t.ex. det där med ölflaskorna som blir ljusstakar. Typiskt återbruk a la Inredningsfrun. IMG_5714Å när det kommer till mat så verkligen hatar jag att slänga den. Försöker alltid göra något av ”rester” och ni som följt mig länge har fått recept på både pajer och pytt-i-pannor av diverse maträtter. IMG_5712IMG_5721.JPGIallafall.

När den ljuvligt goda vetelängder hade glömts bort i kylskåpet (oklart varför den ens hamnat där….) så var den inte så där mjuk och god längre. Dock helt klart ätbar om än torr och trist. IMG_5703.JPGSå.

Fram med kniv och skärbräda och choppelichoppa upp vetelängderna i mindre bitar. En längd var kardemumma/socker och en kanel. IMG_5697.JPG

IMG_5686.JPGÅ så in la jag dem på lite ugnspapper på en plåt och satte ugnen på knappt 75 grader i ca 20 minuter och stängde därefter av ugnen och lät dem stå i eftervärmen en stund. IMG_5695.JPGÅ resultatet!?!? Perfekta små skorpor till eftermiddags-teet. Uppskattat bland både stora och små gottegrisar.

Så.

Det får blir dagens återbruks-tipstips. Släng inte vetebröd som börjat torka och bli tradigt. Gör skorpor av dem istället. Mums!

KRAM

// InredningsfrunIMG_5689.JPG

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: