Det där med detaljerna!

IMG_5799Alltså.

Först och främst godmorgon på er finingar. Sitter i skrivande stund och underhåller kejsaren, dricker kaffe och planerar upp dagens projekt. IMG_5800.JPGJag ska strax bege mig bort till Paradisverkstadens invigning av pop-up-storen på Baronen men först ville jag bara kasta iväg lite bilder på detaljer från vardagsrummet.IMG_5821Man läser ofta i tidningar och reportage att ”det är detaljerna som gör det lilla extra” och det är väl till viss del sant, men jag tycker att det gått lite inflation i just detaljer. IMG_5798.JPGFör.

Det spelar ingen roll om du har ”öga för detaljer” om du ändå inte får ihop helheten. För mig är det helheten, att få och binda ihop detaljerna med resten av rummet, ytan, det absolut viktigaste. Det räcker inte att hänga upp ett print och lägga en pläd på en stol för att skapa känsla. Du måste knyta ihop printen och pläden med resten av rummet. Hur ligger ljuset? Hur går energierna?IMG_5796Vad vill jag då ha sagt med detta lilla inlägg. Jo. Lita på er magkänsla när det gäller ting och föremål. Skapa personliga hem fyllda med saker och detaljer som Du gillar. Känn in rummet och se hur din bas ser ut och därefter fyll på med detaljer.

Å jag lovar, du får ett mer personligt och harmoniskt hem om du skippar att bara slänga upp en Klong, Dagg-vas, en Gloria och kasta en Hamam-handduk tillsammans i ett hörn och tro att du ”är hemma”. För visst är dessa detaljer vackra klassiker, men högst trist och opersonligt om du klumpar ihop dem och inte väver in dem i helheten, tycker jag.

Nu, frulla klart. Snart, crea diem i massor.

KRAM

// Inredningsfrun
IMG_5824

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: