Det där med icke-sovet!

IMG_7000Alltså.

Jag fick en till icke-sovare. En till icke-sovande underbaring. Så nu har jag haft tre. Det har förvisso varit lugna å nöjda allesammans, men sova, tja, det har de banne mig varken haft lust eller tid med. Å så äter de om nätterna för att de inte hinner/vill om dagen, för det finns så mycket roligt att upptäcka. Så just nu så har jag en liten kejsare här hemma som är inne på sin tredje månad med fem-gångers-vak om nätterna och 20-minuters-sov om dagen. Å vad lär jag mig av detta då?!? Jo, att bli sjukt effektiv och selektiv. Vad måste göras, vad kan jag strunta i, vad vill jag göra? Idag t.ex. struntade jag t.ex i att laga middag. Det fick blir varma mackor istället. Inte för att det går snabbare, utan bara för att det är mentalt sååååå mycket lättare. Är ni med mig?!? IMG_7013Å så har jag blivit mycket bättre på att lyssna in mig själv, känna in mig själv. Inte alltid och definitivt inte alla dagar, kan jag ärligt påstå, men jag jobbar på det. IMG_6996.JPGÅ idag, mellan icke-sovet och mer icke-sov, plockade jag upp Mr.Canon, som så många gånger förr och klickade mig runt i lägenheten. Kameran har alltid en lugnande inverkan på mig. Jag är där och då, mindfull, i nuet. Å det är, banne mig, bästa återhämtningen för en aldrig-sovande mama med en icke-sovande bebis. IMG_7012.JPGNu, fixa frukost till i morgon bitti. Snart, slänga mig på soffan.

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssssssssssssst….. Ni som missade LUCKA nr.7 har fortfarande chansen! 20 % på valfri sittpuff från MarockoDesign. Skriv in koden inredningsfrunpuff för att erhålla rabatten. Woop woop!IMG_6994.JPG

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

6 reaktioner till “Det där med icke-sovet!”

 1. Vilken powerwoman du är! Nu verkar du vara duktig på att känna in ditt mood. Men hur gör du för att inte flippa? Jag blir så lättirriterad och min stubin blir väldigt kort av sömnlösheten 😦

  Gilla

  1. Alltså jag flippar som alla andra :). Men jag har lärt mig hur jag ska göra för att förebygga så att ”flippet” inte blir så stort eller tungt. Men visst är jag trött!!!

   Gilla

 2. Måste vara sååå tärande med ickesovande! Syns dock inte utanpå dig eller märks på stämningen här!
  Det finns hjälp att få, lovar! Om du själv tycker detta är ett bekymmer, så prata med din BVC-sköterska. Har själv jobbat på bvc och är ganska säker på att jag vet vad det är som gör detta. Handlar om att han måste lära sig somna själv, dvs vaken i sin säng. Inte i famnen, vid flaskan eller bröstet osv.
  Men kom ihåg! Tycker ni själva detta inte är ett bekymmer, då ät det heller i te det! Men om ni vill göra något åt detta, så prata med BVC kan de ger er råd huruvida ni kan göra samt varför det blir på detta sätt.
  Lycka till hur ni än väljer!
  Tack för allt du delar med dig i din fina blogg!

  Gilla

  1. TACK!!! ja, man binder väl ris kring egen rygg när man tar det som funkar och låter honom somna så. Han sover alltid i egen säng men vaknar och vill vara nära mama. Det är så kort tid i ens liv så jag brukar tänka att det ger mer än det tar. Tack för tipsen och stor KRAM ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: