Det där med Nyårsafton!

IMG_8468.JPGAlltså.

Det  blev inget inlägg här på bloggen igår. Inte för att jag inte ville, utan mer för att jag kände in och kände av. Å orken sa ”idag gör du ingenting du inte måste”.IMG_8471.JPGSå. Jag tänkte att jag liksom la ribban igår för hur jag vill att 2018 ska bli för mig. Å löftet till mig själv blir att bli bättre på att känna in, känna av och balansera. Balansera måsten, vill göra och behöver inte göra. IMG_8514.JPG

IMG_8470.JPGSå. Att klämma in ett ”vill göra blogginlägg” fick helt enkelt bli ett ”behöver inte göra ett blogginlägg”. Å idag känns det lite extra skönt och varmt i magen att jag lyssnade på mig själv.  Att inget liksom försvinner bara för att jag inte gör det nu, nu, nu. Att jag hinner ändå. Att jag alltid hinner balansera och känna in.IMG_8466.JPGSå. Gårdagen gick i balansens tecken. Inte för mycket av något alls. Lugn och ro.

Istället för den  klassiska tre-rätters-prestations-ångest-middagen som alltid innehåller för mycket planering, förberedelse, tillagning, dukning, quizz och lekar av olika karaktär, styrde vi upp en nyårslunch tillsammans med en av mina varmaste medsystrar i detta liv, som skulle innehålla två saker – champagne och hummerIMG_8503.JPG

IMG_8519.JPG

IMG_8524_LI.jpgMedsyster och hennes P, fixade bubbel (å goda snittar å chokladpralin till kaffet) och vi fixade gratinerad hummer. Å det blev den mysigaste och skönaste nyår på länge. För när lunchen övergick till sen eftermiddag och det var dags för att kolla fyrverkerier vid slottet, så gick vi sedan hemåt, V, kejsaren och jag. Till vår lilla lägenhet i stan. Satte oss vi köksbordet och smuttade på ett glas djuprött vin, spelade Bezzerwizzer, till ljudet av kejsarens joddlande, Spotify och några festfirare som tjuvstartade raketfirandet.
Å att känna att det enda som saknades just där och då, i slutet av detta fantastiska år, var inte oxfilé, pannacotta, drinkar, glitter och raketer vid tolvslaget, utan två av mina fyra hjärtan; Stora och Lilla. För i när allt kommer till kritan, så går familj och kärleken för allt, precis allt.

IMG_8492.JPGJag hoppas att ni fick ett precis sådant slut på 2017 som ni önskade och likaså starten på 2018. Jag hoppas att ni får börja mjukt, kroppsligt och mentalt. För det, mina fina, är ni värda.

TACK för 2017!

Nu kör vi mindfullness och my-life-my-way och en jäkla massa mamativism hela 2018. Eller vad säger Ni?!?!

KRAM

// Inredningsfrun

Psssssssssssst…. Mannen på bilden nedan tänker jag minsann tillägna ett helt eget inlägg om. För han är mer storslagen och fantastisk än alla nyårsfyrverkerier i världen. Banne mig!IMG_8499.JPG

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

3 reaktioner till “Det där med Nyårsafton!”

 1. Vilka fina inlägg du gör! Precis så ska mitt 2018 bli, fast jag är i en lite annan situation med tonårsbarn. Har lämnat småbarnsåren bakom mig. De är intensiva, men så meningsfulla och mysiga, så nu måste jag fylla på mig själv på annat sätt… Är bara lite vilsen; hur? Njut av dina barn och jag förstår din saknad efter de andra två till fullo! Men ni kan ha lika mysigt ihop en vanlig lördagskväll framöver med dem. Gott nytt år!

  Gilla

 2. Bästa inlägget i år Marika 👍😊 (Eller, Ja, förra året då 😙)
  Fler borde anamma ditt sett att se på livet inför 2018😍
  GottNyttÅr 🎉❤

  Ser fram emot att få följa dig och dina killar 2018, ni har ju så mkt spännande på G….

  Kram på dig💕

  Gillad av 1 person

 3. Du skriver med en otrolig inlevelse 😊 och du gör så rätt i att lyssna till dig själv. ❤️
  Önskar dig/er ett underbart 2018

  Kram till er 🌷🌷

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: