Det där med Huset!

IMG_8704.JPGAlltså.

Jag vet att jag har hållit er på halster länge nog nu. Å jag tänker att det är dax att dela med mig lite detaljer kring huset – das Haus. Men först lite bakgrunds-info om hur das Haus till slut blev vårt.IMG_8708.JPGSanningen är att varken jag eller V var intresserade av das Haus eftersom det är lite ”för modernt” för vår smak och vi hade väl i princip bara scannat av kvadratmeter, energiförbrukning, besiktningsprotokoll och antal rum och konstaterat att yta och tomt var exakt vad vi letade efter. Myyyycket gräsmatta till killarna att leka och springa på (överst på min prio-lista) och inga grannar nära inpå. Å sedan hade vi så klart en massa andra saker som var viktiga. Men gräs till killarna och privacy var viktigast. Vi letade egentligen efter ett gammalt men nyrenoverat hus med många rum, charm, stuckatur, knarriga golv, glasveranda och spröjs och där man bara kan ”flytta in” utan att behöva renovera. Inte det lättaste, visade sig.

Iallafall. Vi hade knappt kollat på bilderna på Hemnet från das Haus och jag höll på att strunta i att ens gå på visningen eftersom budgivningen redan var igång innan visning och V jobbade. Men. Det föll sig så att både mina päron och Vs päron hängde med och jag bara kände i kroppen att våra efternamn skulle stå på den dörren. Å efter årets garanterat mest lååååångdragna budgivning som vi höll på att strunta i till slut (herreguuuud antingen vet man eller så vet man eller så vet man inte, hur svårt ska det vara?!?!) så gjorde vi ett ryck vann vi till sist. Så klart! För har jag bestämt mig, så blir det så. Förvisso hade inte V ens sett huset när vi vann budgivningen (host, host….) men han hade gett tummen upp. Å tur att vi såg samma möjligheter med huset båda två. Gräs och luft. Såååå jäkla skönt med gräs och luft!!!! Å dessutom granne med skog och åker, tre minuter till fots till fotbollsplan, skola och betydligt närmare till barnens pappa. Det var också prio, för att få allt att fungera bättre kring dem.

Så. 1/3 får vi nyckel till vårt hus – das Haus. 

Varmt välkomna att följa med oss på ett nytt kapitel.

KRAM

// Inredningsfrun

IMG_8709.JPG

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

4 reaktioner till “Det där med Huset!”

 1. Hur gör ni med barnen? Vore väldigt intressant om du ville dela med dig av det☺️ Går dom i olika skolor varannan vecka? Lycka till med huset ska bli sååå spännande att följa❤️☺️

  Gillad av 1 person

 2. Så spännande!
  Önskar Er all Lycka med flytt och allt 🙂
  Vi har precis gjort en omvänd resa, sålt vårt hus på landet och flyttat till lägenhet i stan. Nära dotterns kompisar, skola o mitt jobb. Min man är konsult sä han kör ändå 😉
  Men vi stannar nog inte i lägenhet Forever, men känns som en perfekt bro för oss just nu.
  Huset ser ju väldigt fräscht ut! Det kommer bli toppen:)
  Kram Anna

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: