Det där med fröknäcket!

IMG_8310.JPG

Alltså.

Nu ääääntligen kommer här mitt recept på glutenfritt fröknäcke som jag lovat. Hemligheten med detta recept är att jag använder italiensk salladskrydda i smeten istället för vanligt salt. Så nomnonom!! Håll till godo!

Inredningsfruns glutenfria fröknäcke

  • 1 dl majsmjöl
  • 1,5 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrö
  • 1/2 dl hela linfrö
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1/2 dl kokande vatten
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • 2 bakplåtspapper
  • flingsalt

How to do it;

Sätt ugnen på 150°C och lägg ett bakplåtspapper på en plåt.
Börja med att koka upp vatten (snabbast med en vattenkokare) och rör i oljan. Blanda alla torra ingredienser (utan flingsaltet!!! Det ska på sist!) och vänd ner i vatten/oljan. Låt stå och svälla ca en kvart för att degen ska ”binda ihop sig”.
Lägg smeten på det ena bakplåtspappret på plåten. Här finns det olika sätt att få ut smeten på plåten. Vissa kavlar (jääättekladdigt) och vissa brer ut smeten med en spartel. Jag tar helt sonika det andra bakplåtspappret och trycker försiktigt ut smeten till den storlek jag vill ha. Du får ett jämntjockt resultat utan en massa hål. Å här kan du också själv bestämma hur tjockt du vill ha ditt fröknöcke. Om du bara ska ha det som snacks utan något på så försök göra smeten så tunn som möjligt. Ska du kunna bre något på det så gör du knäcket lite tjockare. Mycket lättare att få jämt resultat med bakplåtspappret! Dra försiktig loss bakplåtspappret och smula till sist över flingsalt. Tänk på att det kan bli för mycket av det goda så tänk max tre-fyra flingor per färdig ruta.
Grädda mitt i ugnen ca 1-1½ timme. Klart!

Mitt absolut bästaste mellanmålen-snacks och jag har nästan alltid en burk fylld med fröknäcke här hemma.

Enjoy!

KRAM

// Inredningsfrun

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: