Det där med bröllopsmässa!

IMG_9249.JPGIMG_9254.JPGAlltså.

Igår var jag minsann utanför dörren för första gången på en vecka. Guuuud så skönt med frisk luft i lungorna. Men jag kan ärligt säga att om det inte var för bröllopsmässan som hölls på Calmar Stadshotell, som ligger typ tjugo hoppsa-steg från lägenheten, hade jag inte begett mig ut. För ujujuj så klen man är och svettas och blir andfådd av ingenting när man legat sjuk. Men bröllopsmässa är alltid bröllopsmässa!IMG_9262.JPGIallafall.

I år var mässan liten, mysig och så där skönt lagom. Lokalerna på Calmar stadshotell passar ett sådant här intimt event perfekt och man hinner prata med personerna bakom montrarna.IMG_9281.JPGIMG_9322.JPGIMG_9279.JPGI år fanns det en härlig blandning företagare på mässan. Johannas Choklad fanns lika glad och sprudlande som vanligt och hon visade upp ett fräscht alternativ till bröllopstårta som föll en ytterst ambivalent person som mig i smaken då tårta hade tre olika sorters ”våningar” istället för den traditionella tripp, trapp trull tårtan (är ni med mig!?!). Tja ni ser ju själva!!! Man vill ju moffa in hela härligheten i matinkastet på studs – yummie, yummie!IMG_9283IMG_9284.JPGIMG_9276Noelle visade upp sina drömliknade bröllopsklänningar som genast fick mig på tanken att från gå planen med ett litet intimt bröllop och istället köra all in på ett chateau någonstans i syd Frankrike. Tja ni fattar! Oh the dresses!!!IMG_9270.JPGSedan fanns Valdi på plats och de har ju redan levererat en fin, fin förlovningsring i samarbete med min kära blivande man. Är väldans glad att jag slapp ”jobbet” att ens försöka kunna välja bland alla vackra ringar, ujujuj!!! Man blir ju alldeles nipprig bland alla gnistrande diamanter och glänsande ringar!!!IMG_9308.JPGBland montrarna hittade jag även smink och parfymer till bröllopsdagen, livemusik från bokningsbara artister, vart jag vänder mig om jag vill hyra en vit limousine, boka bröllopsnatten, bli fin i håret och en massa mer. IMG_9244.JPGIMG_9317.JPGIMG_9275.JPGIMG_9257.JPGIMG_9320.JPGIMG_9292.JPGVad jag dock saknade på plats på Bröllopsmässan var en vigselförättare (alla är inte med i svenska kyrkan), ett resebolag (man vill ju kunna få tips på bröllopsresan) och en jurist. Jurist så trist,tänker ni nu nu kanske. Men ja, det är viktigt! Även om man säger i nöd och lust och allt sådant där, så lever vi i en ny tid där man de facto gifter om sig och där båda parterna har med sig barn från tidigare äktenskap. Å det behövs faktiskt hjälp att komma till rätta med tråkiga praktiska saker som äktenskapsförord och testamente. Kanske inte så romantiskt men väldans viktigt!

Så. Nästa år hoppas jag på utökade montrar med lite romantiska bröllopsresetips, vigselförättare och en jurist, javisst!

KRAM

// InredningsfrunIMG_9290.JPG

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

3 reaktioner till “Det där med bröllopsmässa!”

  1. Vi brukar vara med från Kalmar kommun men inte i år. Välkommen att höra av dig med frågor om borgerlig vigsel – det mesta man behöver veta hittar du på http://www.kalmar.se/vigsel
    Vi försöker bidra till att vigselceremonin blir precis så som brudparet önskar❣️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: