Det där med purén!

IMG_9009.JPGAlltså.

Här kommer det utlovade receptet på ärt-purén som snabbt blev kejsarens favorit här hemma. Å purén funkar till de allra minsta precis som den är och till de stora serverade jag panerad fisk till. Å så kryddade jag upp purén lite grand.IMG_9006.JPGJag ska ärligt säga att jag inte minns exakt mängd men här kommer receptet på en höft. Gör du bara till en bebis så tar du ju så klart bara lite grand av ingredienserna.

Inredningsfruns ärt-puré för stora och små

  • 2 delar kokta gröna ärtor
  • 1 del kokt potatis
  • dill
  • en skvätt havremjölk (bebisar ska ju inte äta rena mejeriprodukter)

Koka potatis och ärtor var för sig. Släng ner alla ingredienser i en mixer och tillsätt till sist dillen. Havremjölken kan ersättas med en skvätt grädde + en klick smör. Smaka av med salt och vitpeppar till de vuxna. Inget salt till bebis-purén.

Gott, nyttigt och skönt för mage och öga. Alla mätta glada och nöjda – perfekt!

KRAM

// InredningsfrunIMG_9007.JPG

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: