Det där med nostalgi-stolen!

IMG_9858.JPGAlltså.

Jag fick ta till det tunga övertalnings-kavalleriet för att övertyga V, men Bauhaus-stolarna och tillika mina kära nostalgi-stolar bor nu hos oss i Das Haus. Å de trivs här. Å vi trivs med dem.IMG_9901Jag är uppväxt med ”Cesca” och har alltid älskat dem. Å när vi nu blev med hus så har vi diskuterat matsalsgrupp. Drömmen har alltid varit de klassiska Y-stolarna men de är på tok för dyra, tycker jag. Så istället förenade vi återbruk, funktion och design och resultatet, tja, det blev ju väldans lyckat. IMG_9899.JPGIMG_9903.JPGIMG_9900.JPGÅ så pricken över i:et blev mattan från Herr Kamprads varuhus (Ristinge) som jag sprang på som dessutom reades ut för en tredjedel av ord.priset. Peeeerfekt! Mattor tycker jag annars är lite klurigt. Så jag är glad att denna ”kom till mig” istället för att behöva leta.IMG_9866.JPGÅ ni som följer mig på Insta vet att jag även har en till likadan under tv-bordet som jag lagt med ränderna åt andra hållet. Matrum och vardagsrum hänger ju ihop och för att binda ihop de två rummen har jag följt samma färgskala för att det inte ska bli för rörigt. Å genom att lägga ränderna på mattan åt ett annat håll så lurar man dessutom ögat att tro att det är två olika mattor. IMG_9859.JPGIallafall.

Våra nostalgi-stolar är supersköna och runt matsalsbordet sitter vi mer än gärna och ofta.

Nu fattas bara någon form av armatur och jag funderar på att hänga två lampor ovanför bordet då det går att förlänga med ytterligare en iläggskiva å då blir bordet stoooort.

Men tills dess får den udda lilla glaslampan hänga där på trekvart. Funkar ju det också :D.

KRAM

// Inredningsfrun
IMG_9898.JPG

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

3 reaktioner till “Det där med nostalgi-stolen!”

 1. Snyggelisnyggt. Jag är också mycket förtjust i dessa stolar. Klassiska och stilrena.
  Grattis till “Das haus”.
  Monica

  Gilla

 2. Är uppvuxen med sådana stolar, mamma hade sådana fast svarta!! För mig är det barndom bara att titta och läsa detta inslag! Härligt hus!!
  Sara

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: