Det där med att ha altan igen!

Alltså.

Ni som hängt här ett tag vet ju att jag varit med hus tidigare. Troligtvis har de flesta av er också hängt med sedan just den tiden då jag också var väldigt aktiv på Styleroom med Lilla Koppen och dokumenterad precis allt. Minns Ni?!?IMG_0876.JPGIallafall. Nu har jag inte bara blivit med hus igen, utan även altan. Deluxe! 220 kvm har vi att tassa runt på. Å att få lull-lulla. Tja, ni förstår ju. Jag är ju alldeles nipprig nu när snön har smält bort. Å hade plånboken varit större hade jag kanske gått banans på precis allt efter att ha bott i lägenhet i fem år. Men alla som har barn vet att plånboken är ju inte direkt fet när man är föräldraledig… host… host. Så det är väl tur i oturen.

Så. Jag har återbrukat mycket. En del krukor har en sisådär 10 år på nacken. Men det får vara så. Å det känns faktiskt himlans bra att inte bara köpa, köpa, köpa precis allt nytt utan blanda nytt och gammalt. Solcells-lamporna (från Herr Kamprads varuhus) i tre olika storlekar är dock nya. Kunde inte motstå. Band upp dem under varandra istället för i en klump. Tycker det ser mer harmoniskt ut.IMG_0900.JPGIMG_0895.JPGIMG_0932.JPGIMG_0899.JPGIMG_0868Som den lilla kafébordet och stolarna tex. Det hade vi bara ett gammal skrangligt så det slog jag till på. Också från Herr Kamrads varuhus. Likaså den ursnygga vattenkannan i samma mörkgrå färgton som kafégruppen – älsk på det! Den stora svarta krukan (kvar från förra ägarna) planterade jag tulpaner i som jag hittade för 9 kr/st för en hel kruka med lökar. Också dem från herr Kamprads.IMG_0934.JPGIMG_0912IMG_0873.JPGDe silvriga krukorna tillhör tio-års inventarierna och funkar ju hur bra som helst tillsammans med den gamla korgsoffan från Bruka Design som stått ute i fem år. Den håller fortfarande. Å så några nya kuddfodral å så – tadaaaa! Soffan står under den enda delen på altanen som har tak. Här är tanken att vi ska platsbygga en långbänk med förvaring och V ska snickra ett långbord. Å så lite stolar till. Fast inte hemmasnickrade då :D. Men det är inte säkert att vi hinner det detta året så tills dess så tager jag vad vi haver!IMG_0882.JPGIMG_0930IMG_0866.JPGIMG_0861.JPGDen svarat korgstolen (plus dyna) hittade jag i Fyndet-hörnan på Ikea. Bordet är ihop-monterat idag men lull-lullet på bordet är gammalt. IMG_0933.JPGIMG_0875.JPGIMG_0937.JPGEftersom jag blandar nytt och gammalt hejvilt så försöker jag hålla en röd tråd med färger och knyter ihop påsen med blommor och växter. Å eftersom altanen är stor och mycket yta kan göra att det ser rörigt och plåttrigt ut, så tänker jag hålla samma känsla och tanke genom alla små ”mys-hörnor” på altanen.

Tja. Det var alles för idag från mig och Das Haus.

Nu ska jag äta chips och kolla på Modern Family. V är på kurs hela veckan så då får man äta chips en måndag. Det är faktiskt sedan gammalt. Så det så!

KRAM

// InredningsfrunIMG_0865.JPG

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

6 reaktioner till “Det där med att ha altan igen!”

 1. Hej!

  Tack för så mycket härlig inspiration! Gillar verkligen ditt tänk att blanda sådant man redan har med lite nytt. Jag har lättare att relatera till det än att bara köpa nya dyra saker. Skulle såklart gärna göra det men tror inte min ekonomi skulle gilla det då jag är sjukskriven för tillfället. Har faktiskt börjat följa dig den senaste tiden och det ör jag väldigt glad för!

  Kram och trevlig kväll!

  Gilla

  1. Hej Sofi!

   Först å främst hoppas jag du mår bättre oavsett din sjukskrivningshistorik.

   Å sedan TACK! Så glad jag blir att du gillar det jag gör! Stor KRAM till dig från mig

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: