Det där med att pimpa altanen (del 1)!

IMG_1828IMG_1826.JPGIMG_1827.JPGIMG_1825.JPGAlltså.

Idag bjussar jag på lite altan-inspo-tips om hur jag tänker kring när jag ska göra altanen mysig, praktisk och en härlig plats att hänga på.

Här har ni den delen av vår altan som har morgonsol och värme och ljus fram till lunch och därefter eftermiddagsskugga. Här är tanken att man äter frukost och middag när det är för varmt att sitta i solen under sommarhalvåret.

Iallafall.

Bordet och stolarna dealade vi till oss när vi köpte huset. De har stått utomhus säkert lika länge som huset har stått här d.v.s sju år. Så de ska tvättas, slipas och oljas in så blir de som nya. Så mitt första tips är;

  • Se över dina utemöbler. Måste du verkligen ha senaste säsongens modeller eller kan du ge dina gamla lite kärlek och omvårdnad genom tvättning, oljning och målning så GÖR DET! Återbruka mera!
  • Ser altanen sjaskig ut och inte så mysig att gå barfota på? Tvätta den med högtryckstvätt. Var noga med att läsa vad det gäller för tryck och munstycken när det gäller altantvätt så du inte ”trycker” in vatten i träet och tar då också bort impregneringen. Se över om du behöver sätta ny trallskuv på ställen där brädor lossnat. Olja till sist in altanen med träolja. Tadaaaa! Som nytt igen!! (Detta moment har vi inte påbörjat ännu utan vi siktar på att göra det till Kristi Flygare helgen. Ska försöka komma ihåg att ta före- och efterbilder).
  • Rensa bort allt gammalt skräp även krukor och kärl och ställ åt sidan i väntan på blommor.
  • Fundera igenom hur ni använder altanen, vart och hur ni vill ställa matbord eller dylikt. Mot solen eller i lä från vind. Fundera också på om ni kommer att spendera mycket tid i just den hörnan och kommer ni att använda den när som helst under dagen? Kanske en liten skön fåtölj/dagbädd i eftermiddagsskuggan. Vad behövs? Planera! Åk inte och köp en massa innan ni ställt dit det ni har. Rota fram gamla bord och stolar, kuddar, filtar, kärl, krukor och se vad som är i bra skick och vad som behöver kärlek och uppfräschning. Först när ni ställt allt på plats kan ni se och känna in om ni verkligen behöver köpa något nytt.
  • Kanske kan något platsbyggas? En avlastningsbänk? Dynförvaring? Här har du möjligheten att göra något personlig och unikt för just din altan.

Sedan kommer det roliga lull-lullet och att få göra i ordning, men det får blir ett helt eget inlägg. Ni som följer mig på insta fick en liten sneak peak och vet ju att jag gick bananas och pimpade som aldrig förr :).

Så fortsättning följer…..

KRAM

// InredningsfrunIMG_1829.JPG

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

En tanke på “Det där med att pimpa altanen (del 1)!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: