Det där med DIY-lampan!

IMG_3270.JPGAlltså.

Jag vet inte om det är solen eller maj som det,  men min kreativa hjärna går på högvarv just nu. Å med högvarv menar jag att det liksom kommer idéer till mig mest hela tiden som jag vill göra bums! Ett bra högvarv som aldrig överhettas bara ger energi. Tja, ni som vet ni vet :)!

Iallafall. De flesta idéer faller direkt, eftersom det krävs mer än en person och barnvakt och en massa byggvirke och en massa tid och en massa pengar och tja, ingetdera passar in när jag är hemma och är allena med kejsaren.

Men. När man inte har varken tiden eller pengarna så gör man som den kära Kajsa Warg – man tager vad man haver! Som dessutom alltid varit mitt motto!

Å så föddes min nya DIY-lampa.

Vad jag behövde;

  • ett träfat
  • en träkonsoll
  • en hammare + spik (för att göra hål)
  • snöre
  • en yoghurtburk i plast
  • en sax
  • tio minuter

IMG_3262.JPGIMG_3266.JPGJag tog ett gammalt träfat från Ikea och gjorde ett hål i mitten med hjälp av hammare och en spik. Ta bara inte i för kung å fosterland så fatet spricker!IMG_3263.JPGSedan drog jag ett snöre igenom och i ”botten” fäste jag en rund plastbit som jag klippt ut ur en gammal turkisk yoghurtburk och knöt fast. Detta för att få mer balans på lampan.IMG_3268.JPGSedan mätte jag hur långt snöre jag behövde utifrån konsolen d.v.s hur långt ner lampan ska hänga. Å så klippte jag av snöret. Därefter gjorde jag en massa knutar på knuten så att lampan inte trillar ner. IMG_3267.JPGÅ då är själva lampan klar.

Sedan är det bara att få upp konsollen på valfri plats och surra runt snöret – tadaaaaa!IMG_3273.JPGIMG_3269.JPGYtterligare ett moment kommer att bli att fästa någon form av solcellsbelysning inuti lampan. Eftersom denna lampmodell är ganska platt tänker jag att jag ska använda mig av Ikeas solcellslampor och plocka loss själva lampan och fästa. Låter kanske krångligt så jag får helt enkelt visa när det är klart. Men lampan är ju söt precis som den är och gör den där perfekta lilla extra touchen på altanen. IMG_3276.JPGIMG_3275IMG_3272.JPGProva du också! Tagga gärna dina bilder med #inredningsfrundiy och tagga mig i bilden så att jag hittar till just ditt alster :). Så kul att se!

KRAM

// InredningsfrunIMG_3271

 

 

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

4 reaktioner till “Det där med DIY-lampan!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: