Det där med att ha ett rum på vänt!

IMG_3906.JPGAlltså.

Vardagsrummet på ovanvåningen står lite så där i skym undan och väntar på att få bli klart. Det står på vänt, helt enkelt.

Här uppe har vi bara slängt in och fram det som ”blev över”. En gammal soffa, de två fåtöljerna med skeva ben som har hängt med sedan Dackefejden, det vackra gamla klaffbordet som förtjänar en bättre plats än precis vid utgången till balkongen. Å bredvid en udda pinnstol och min älskade Ernst-kandelaber.IMG_3911.JPGIMG_4008Vi använder en mjuk fotpall som bord och en pall som sideboard. Tavlorna på väggen har passerat ”bäst-före-datum” för länge sedan och kan snart kallas för antika. Eller tja, det kanske mest känns så. Vill ha något nytt fräscht att vila ögonen på och funderar på en uppdatering av tavelväggen. Den vackra fjärilen från Hagedornhagen har jag fått klippa och förminska både en och tre gånger för att kanterna har råkat rivas sönder när jag flyttat på den. Så den sjunger verkligen på sista versen.
IMG_3915.JPGI mitt huvud hade jag planerat att ha en grön och skön och framför allt stoooooor u- soffa (typ Kivik) med ett nytt stort bord till som alla får plats att sitta runt om och inmundiga diverse snacks framför tv:n. Gardiner från tak till golv, en stor mjuk ryamatta i någon dov blekrosa färg. En lång och låg platsbyggd bänk för tv och diverse bråte skulle också stå i detta rum. Nu står tv alldeles för högt upp på ett alldeles för skrangligt halvmånebord. Vackert förvisso men inte så plats-praktiskt. IMG_3916.JPGFörvisso kan jag dessutom räkna de kvällar som vi faktiskt har suttit tillsammans här uppe på en hand. Så det kanske är därför rummet inte varit högprioriterat. IMG_3913.JPGIMG_3909.JPGIMG_3908.JPGIMG_3910.JPGMen så tänker jag efter och blir en smula realistisk. Vi har ju faktiskt bara bott här sedan mars. Det får ta lite tid att bo in sig och veta vad och vart man vill ha sina möbler och sitt lull-lull. Å nu är det ju sommartider och jag har precis gjort i ordning balkongen utanför vardagsrummet. Så vi kommer garanterat hänga där mer än inne närmsta tiden iallafall. IMG_4005.JPG

Nu ska jag ladda batterierna inför en helg och en vecka med massor av roliga grejer på G. Det vankas en styling-konsultation, inskolning på nya skolan för Lilla, spännande möte, fotograferingar till diverse samarbeten, fotbollsträningar och göra fin-fint på altanen inför ett fotografering till helgen. Å tja, allt det där andra som tillhör livet som trebarns-mama. Å då krävs det en hel del kaffe och micro-meditation. Ladda batterierna innan de är slut och inte tvärtom. Det har jag ju lärt mig :D!

HAPPY FRIDAY på er!

KRAM

// Inredningsfrun

IMG_4004.JPG

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: