Det där med mangosalsan!

IMG_4097Alltså.

Jag har en hitte-på mangosalsa som jag bara måste dela med mig av. Superlätt och ta fem minuter att göra. Passar till precis allt, både kött, fisk, grönsaker och kyckling och du kan variera mängden efter hur mycket du vill ha och vad du tycker är godast. Å vad jag menar med det är att mängderna i receptet är på en höft och du kan alltså dubbla eller minska efter behag. IMG_4099.JPGMen så här gjorde jag:

Inredningsfruns mango-salsa

  • en halv mango (jag tog en halv förpackning frusen mango för det var det jag hade hemma)
  • ett halvt äpple
  • en halv rödlök
  • en hel krämig avocado
  • en handfull körsbärstomater
  • en tsk hackad chili (jag tog frusen för det hade jag hemma)
  • en msk persilja
  • rapsolja med citron smak (alternativ vanlig olja och färska pressad citron)
  • flingsalt
  • svartpeppar

Hacka alla grönsaker i storlek som du gillar. Jag vill ha min salsa lite chunky och skär därför i centimeterkuber men rödlöken i ringar. Blanda ner allt och häll till sist på oljan. Jag gillar att oljan ”binder ihop” salsan så jag är ganska generös, men ta så mycket du vill ha. Smaka till sist av med flingsalt och peppar. Ställ åt sidan och låt mogna. IMG_4103.JPGIMG_4105.JPGIMG_4106.JPGVi gjorde kycklingburgare och la mangosalsan på burgaren och toppade med vitlöksdipp (turkisk yoghurt, vitlök, salt och peppar och en skvätt grädde för att ”runda av”) och serverade med grillad spetspaprika. Men det går att servera salsan som side-dish eller på buffébordet. Funkar till allt!

Ät och njut!

KRAM

// InredningsfrunIMG_4107.JPG

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: