Det där med sommarpresent!

IMG_4443.JPGAlltså.

Juni har visats sig från sin allra bästa sida med sol, sol och massor av värme. Så varmt att det nästan är för varmt för mig och kejsaren. Lyxproblem deluxe kan man ju lugnt säga.

Iallafall. Syréenerna har blommat över för länge sedan för att nu lämna plats åt fanbäraren Jasminer. Denna doftsymfoni som sprider sig när den värsta hettan lagt sig och junikvällen blir sval. Pionerna som brukar vara hårda knoppar vid nationaldagen (nästa vecka) blommar för fullt i vissa rabatter runt om i kvarteret och vår gräsmatta har redan gulnat. Sol om dagen men regn om natten!?!? Skulle vi inte kunna säga så? Så att naturen får sin återhämtning den också?IMG_4464.JPGIMG_4444.JPGIallafall.

Som varje vecka var jag över en snabbis på Paradisverkstaden här om dagen och där blommar det också för fullt. I den härlig trädgården så klart men även inomhus av keramik i alla dess fantastiska former och uttryck. Jag tröttnar banne mig aldrig!IMG_4439.JPGJag vet att jag varje år tipsar om smultronställen i Kalmar och Öland, men det finns så många nya läsare här inne nu som kanske har missat Ölands vackraste och härligaste butik – Paradisverkstaden. En blandning av keramik, hantverk, blommor, möbler, lampor, textilier, dofter mm. Å dessutom kan man minsann få sig en liten rundtur om tiden ges, i ateljén där keramiken tillverkas och målas. Å det är mycket spännande på gång dessutom eftersom Eva och Olof Paradis två döttrar Hannah och Moa snart tar över rodret i företaget. De har förvisso formgivit och haft ett finger med i allt som för Paradiset sedan urminnes, men generationsbyte är ändå alltid huuur spännande som helst. Inside info (jag) säger att det snart kommer berättas mer om just övertagandet av Paradiset på deras Instagram. Så följer du dem inte där så men ääälskar keramik, hantverk och design så gå in och följ, säger jag!IMG_4447.JPGIMG_4435.JPGÅ letar du efter den perfekta sommarpresenten till fröken, dina anställda, studenten eller brudparet så är det alltså hit till Paradisverkstaden du ska åka. Dessutom får man alltid så där extra fin inslaget om man nämner att det är en present. Looove it! Så. Årets första smultronställe-tips som har alla sommarpresenter du behöver är alltså Paradisverkstaden. Själv drömmer jag om att en dag få göra bröllopsdukningen med alla deras grejer. Å visst, drömma är ju faktiskt heeelt gratis, eller hur :D!

En härlig nationaldag önskar jag er alla. Vilken jäkla ynnest att få bo i detta vackra land!

KRAM

// Inredningsfrun
IMG_4458.JPG

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: