Det där med att firat med kärlekskramp!

IMG_4556.JPGAlltså.

Jag är en sucker för traditioner. Alla slags traditioner egentligen, både stora som små. Å en av de senaste årens traditioner är nationaldagsfirandet hos svärisarna. IMG_4579.JPGIMG_4570.JPGIMG_4573.JPGIMG_4559.JPGIMG_4604.JPGIMG_4608.JPGDet är tredje året nu som vi och mina päron samlas hemma hos Vs föräldrar. Där vankas det alltid bubbel för att fira vårt vackra land, en massa god mat, spel och lek (blodigt allvar dock… iallafall för vissa av oss…. host, host host…..) och min mors ljuva crisptårta till kaffet. En väldans trevlig tradition i precis alla bemärkelser.IMG_4655.JPGFrån att varit en smula kyligt och blåsigt under dagen (man har ju blivit bortskämd med tropisk värme ett par veckor nu) så bröt solen till sist igenom. Ljuvligt! IMG_4554.JPGIMG_4560.JPGDär och då slår det mig, som en mental käftsmäll, att mina små underbaringar har blivit stora!!! Kärleken börjar banka i bröstet som om den behöver bryta sig ut. De sedan länge numera accepterade tårarna som alltid kommer när hjärtat säger sitt, bränner i tårkanalerna och jag går undan en stund för att andas in och ut all kärlek innan för bröstbenet. För det är  så det känns att nästan älska halvt ihjäl sig. Det gör ont, fast på livets egna, speciella sätt!IMG_4565.JPGIMG_4567.JPGIMG_4566.JPGAtt känna in sig själv och acceptera allt vad det innebär, är den viktigaste kärlek som jag behöver bemästra. All annan kärlek pockar ändå alltid på inombords, redo att explodera i oceaner av oändlig kärlek. Jag älskar nästan alltid för mycket. Så att det gör ont. Å jag letar ständigt efter balansen i mitt starksköra, högsensitiva jag. IMG_4584.JPGDet är därför jag behöver ensam-andas, det är livsviktigt för mig. Att kunna gå undan en stund, bara vara. Jag har gjort det sedan jag var liten, stängt in mig, velat vara själv. Mina egna känslor och tankar har varit tillräckliga för mig att hantera utan att behöva analysera någon annans.IMG_4636.JPGIMG_4623.JPGIMG_4599.JPGSå. Jag smyger undan en stund och ställer mig i skuggan av den prunknande rosenbusken bakom huset, där vi nyss kastade pil. Jag andas, låter tårarna bränna klart. Låter kärlekskrampen i bröstet får mjukna och stilla sig. Det tog mig 38 år att förstå, hur jag ska förstå mig själv. Att det är ok att gå undan ibland och samla in och ihop alla utspridda känslor. Återsamla sin kärlekstrupp i bröstet igen.

 

Tänk ändå vilken tur att jag kom på det nu! Livet har ju precis börjat!

KRAM

// InredningsfrunIMG_4589.JPGIMG_4593.JPGIMG_4594.JPG

 

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

10 reaktioner till “Det där med att firat med kärlekskramp!”

 1. Mina tårar bara rinner ner för kinderna när jag läser detta, är väl för att jag är lite som du. Ibland kommer alla känslorna på en & samma gång…..kärleken till barnen får mig att lipa både när jag är glad & ledsen. Utan dem vore jag ingenting.
  Tack för att du delar med dig så fint!
  Nu ska jag torka tårarna & samla ihop mig för snart kommer min underbaring hem 💗

  Gilla

 2. Du är fantastik! Håller med yvette här ovan, det är lite samma här med ibland. Har ett sjukt stort behov att vara själv och reflektera emellanåt. Kör en del bil själv, det är bra för mig. Det är där jag ventilerar tankarna och strukturerar.
  Ditt sätt att förmedla känslor i skrivande text är magiskt. När kommer din bok? 😉

  Stor varm kram

  Gilla

  1. Tack snäll! Din ord gjorde min dag!!!
   Ja, när ska jag ta och få ut den?!?! Måst nog läsa någon bok förs om hur man får ut fler timmar på dygnet hahahah. KRAM ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: