Det där med att skörda!

IMG_6567.JPGAlltså.

Min förväntan på paprikaplanta var att skörda när grillsäsongen var on peak. Men eftersom årets grillsäsong blev ett fiasko (efter alla eldningsförbud) och paprikorna lös med sin frånvaro, trots never ending story av sol och värme, blev det skördefest nu istället. Å lite den som spar han har, kan ju jag nu helt enkelt konstatera.  För visst är det en härlig känsla att knalla ut och plocka sina egna grönsaker?IMG_6565.JPGIMG_6562.JPGDe små minipaprikorna är söta och goda att äta precis rätt upp som de är. Dock är favoriten att dra dem ett par varv  i gjutjärnspannan (på hög värme) med olivolja, flingsalt och lite grovmalen svartpeppar. Mumma bara rakt upp och ner med speciellt gött som tillbehör till precis allt. Idag har de fått frottera sig tillsammans med en massa smält mozarellaost, tomater och basilika (också egen skörd) i den gratinerade falukorven. Husman med en twist helt enkelt! Gott! Vad äter ni till middag idag?

Nu, soffmys med underbaringar. Snart, halvslumra i soffan med underbaringar.

KRAM

// InredningsfrunIMG_6564.JPG

 

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: