Det där med Clean Eating!

IMG_6650.JPGAlltså.

Man skulle ju kunna tro att detta inlägg är sponsrat, men så är det icke. Det är helt enkelt jag som har fallit för frestelsen att prova något som alla hypar i media och eftersom jag är född nyfiken och hungrig.

Iallafall.

Jag talar ju så klart om Katrin Zytomierska Clean Eating produkter. Katrin är ju en marknadsförare av rang och är det något hon kan så är det att tala för sig själv och lyfta sig själv. I den bemärkelsen är hon en grym förebild som vi alla borde ta efter för att höja och peppa oss själva! I många andra avseenden är hon dock inte det, men det är inget jag tänker belysa nu.IMG_6687.JPGIMG_6648För. Nu ska jag ge er min ärliga recension kring tre av hennes produkter som jag har köpt. För det första är de svindyra. Svindyra i förhållande till vad, tänker du nu då? Tja, allt går ju att jämföra med precis allt. I förhållande till att tex. varje knäckebröd (kostar typ tio kr/st) görs för hand och allt produkter görs av naturliga råvaror så – hey – det är klart att man gärna betalar för produkter av högsta kvalité! Men. I förhållande till att en medelperson i ett medelhushåll kanske inte lägger 99 kr på en förpackning müsli (500 gr) så är det faktiskt svindyrt.

Knäckebröden var faktiskt bara så där goda. Tycker att de smakade väl mycket ”wellpapp” om jag inte hade något på alls utan bara åt dem rakt upp och ner (plus i kanten för att de var snygga och ser rustika ut). Antingen behöver de gräddas hårdare för att få en mer nötig och djupare ton, alternativt göra dem tunnare med någon mer brödkrydda/örtkrydda). Jag gör definitivt godare fröknäcke själv (inget skryt utan jag lovar att alla gör det). Kanske inte lika nyttiga förvisso (går lätt att få tag på ekologiska produkter dock), men garanterat inte in närheten så dyra som Clean Eatings.  IMG_6645Grillkryddan då? Den köpte jag mest för att jag tänkte att den är bra att ha i kejsarens mat då den fri från socker, glutamat, stärkelse och jäst. Förvisso är det salt i den. Konstigt nog var det just saltet som jag förvånades över, att det inte smakades salt – alls! Inte när jag använde den i maten iallafall. Å jag som älskar salt och tycker att det är en smakhöjare var tvungen att ta en extra nypa salt för att få det där lilla extra schwunget (ni som vet ni vet). Å annars då? Tja, grillkryddan var god, absolut, men inget märkvärdigt i smaken, tycker jag. Man kan tydligt känna paprika, vitlök och tomat. De andra ”stöd-kryddorna” (spiskummin, ingefära, peppar mm) ligger som stöd långt bak på tungan. Men inget halleluja-moment här heller, för min del, tyvärr.IMG_6689.JPGÅ så kommer vi till den omtalade Chunky müslin (jordgubbe/choklad). Den är god – jättegod! Lätt att gå och stick ner handen i återförslutningsbara påsen och ta en näve som lättare mellis. Dock förtas det goda av vetskapen om att detta innehåll ligger på nästan 200 kr/kg. Så det är ju ingen müsli man slänger upp till vardagsfrullen till en familj om fem (varav fyra killar). Om man inte då är Katrin Zytomierska då. För jag fattar att det går bra för hennes företag eftersom hon vågar ta betalt för sina produkter. Hon är grym på att marknadsföra sig själv och Clean Eatings produkter som hon garanterat tagit fram under hårda kontroller när det gäller innehåll och näringsämnen etc. Men. Antingen vill jag har mer müsli för pengarna eller så kan jag göra något roligare för de där 99 kr/påse. Eller så behöver jag tjäna betydligt mycket mer för att känna att jag kan lägga så mycket pengar på så lite mat eller så får mina grabbar helt enkelt äta mindre. Typ.

Så. Summar summarum. Jag gillar hela Clean Eatings koncept och att jag de facto kan äta både nyttig och näringsrik mat som är bra för kropp, knopp och miljö och som dessutom är god (müslin var skitgod). Men det får banne mig inte kosta hur mycket som helst. Å egentligen är det väl inte Katrins fel att nyttig mat är dyr utan snarare en helt snevriden syn på bra och nyttig mat kontra skräpmat när det kommer till pris/kg.

Till sist slänger jag in ett recept som jag rörde ihop som pålägg till knäckebrödet. Den kombon blev iallafall grymt god :).

IMG_6653.JPG

Inredningsfruns tonfisksröra på knäckebröd (räcker till två knäckebröd)

 • En tomat
 • En halv rödlök
 • En dl mini-keso
 • En liten burk tonfisk i olja (avrunnen)
 • Färsk basilika (efter smak)
 • Clean Eatings grillkrydda
 • Citronpeppar
 • En mogen avocado
 • Ett fyra-minuters-ägg

How to do it:

Blanda ner keso och tonfisk i en skål tillsammans med kryddorna. Hacka rödlök, tomater och basilika och blanda ner i tonfiskröran. Skiva avocadon och äggen och fördela ut över knäckebrödet. Klicka ut tonfiskröran ovanpå. Ta en nypa grillkrydda och strössla över avocadon och äggen. Klart!   IMG_6657Lätt, nyttigt och gott! Även ganska trist knäckebröd kan bli top noch så länge du ger den rätt förutsättningar :D. Prova du också!

Nu, preppa inför morgondagen. Snart, sova!

KRAM

// InredningsfrunIMG_6659.JPG

 

 

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

5 reaktioner till “Det där med Clean Eating!”

 1. Snälla sluta med ”dagens”.
  Dina bilder och text är så inspirerande, men ”dagens” är tröttsamt. Personlig åsikt bara. Du är en förebild.
  Mvh. Frida

  Gilla

  1. Hej på dig Frida!! ”Dagens” är liksom jag. Hoppas att du kan förbise det och foka på det du gillar här hos mig istället. Stor KRAM

   Gilla

 2. Tycker oxå produkterna är svindyra!!
  Har länge velat prova hennes produkter men har helt enkelt inte de pengarna att lägga ut på de.
  Roligt att höra vad du tycker.

  Ha en fin dag!

  Gilla

  1. Nä jag håller med! Jag hade LÄTT köpt alla hennes grejer (testat dem) om priserna inte var på maffiga. Man kan ju förvisso komma åt dem billigare om man hittar dem i ett större parti i någon ICA butik men jag handlar nästan uteslutande alltid allt på nätet. KRAM

   Gilla

 3. Ja dom är rätt dyra men ibland köper jag dom o det blir lite vardagslyx😁
  Som jag inte lägger pengar på godis, läsk, cigg m.m Så kan vi unnar oss det ibland😉

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: