Det där med anhalt nr.2!

IMG_6690.JPGIMG_6640.JPGIMG_6691.JPGIMG_6632Alltså.

Så kul att ni hakar på min rundvandring här i Das Haus. Å tack för alla fina kommentarer om hallen. Nu har även en större grön växt fått flytta in eftersom jag själv såg på bilderna att det saknades något skönt grönt. Ibland behöver man ju se saker från andra synvinklar, även när det kommer till sitt egna hem.IMG_6696.JPGIMG_6639.JPGIallafall. Nästa anhalt är vårt stora badrum på ovanvåningen. Eftersom vi inte ritat eller byggt huset själva så har vi såklart en massa saker som vi hade velat ändra på. Som bastun. Trots att jag själv en är fjärdedels finne så är sauna inte min grej. Jag är helt enkelt för varmblodig av mig och är i princip alltid varm i mig själv. När jag bastar känns det som att jag ska börja koka. Så. Vi hade helt enkelt gjort badrummet större, kaklat om bastun och placerat dubbelbadkaret där bastun är istället. Idag är ju badkaret placerat vid fönstret (som är gjort av klarglas) och det känns lite sådär, faktiskt. Å så hade vi gjort en dubbeldusch istället för en enkeldusch. Å så hade vi gjort mer förvaring än den lilla kommoden under handfatet. IMG_6629.JPGJag har satt dit en extra rullbänk (från Ikea) som vi har till förvaring också. Älskar när förvaring är både snygg och praktiskt – bästa! Här har vi extra toapapper, wipes, handdukar mm. Den lilla ”hyllan” som blir i fönstret använder jag till alla produkter som jag använder dagligen och vill ha lätt till hands efter duschen. Snyggt och praktiskt det också :D!IMG_6623.JPGIMG_6625.JPGÅ så finns det inget bättre att ha i badrum än doftljus och doftpinnar – looovet it!! Just nu har jag snöat in på ”The Ritual of Hammam” från Rituals. Fullständigt älskar allt från dem. Å att de dessutom är fantastisk snygga och ger den där extra SPA-känslan är ju bara plus i kanten. IMG_6622.JPGIMG_6642.JPGIMG_6624.JPGIMG_6634.JPGIMG_6693.JPGBadkaret får man plats två vuxna (om man vill ha massage för hela kroppen. Men det funkar även med två vuxna och två barn. Underbaringarna äääälskar att det går att ändra belysning i bubbelbadet. Jag kan väl erkänna att jag tycker det är ganska fräckt jag också :D. Speciellt när man ligger där med bubblor upp till öronen, hela kroppen blir masserad, discoljus under vattnet och det dessutom går att ratta in radio. Hemma-SPA-deluxe! Ett stort minus är ju att karet rymmer 800 l vatten så det är en både dyr och en  icke-miljövänlig historia. Så vi har faktiskt satt en limit på max ett bad i månaden. Kanske verkar snålt men – hey – som småbarnsfamilj (med blöjberg) får man faktiskt tänka till en extra gång, både ur miljöaspekt och plånboksaspekten! Men det är himla gött att få längta lite också, eller vad säger Ni?!?IMG_6635.JPGHanddukar nära till hands vid badet. Skönt att kunna lägga en liten handduk bakom nacken och praktiskt att ha de stora badlakanen till hands på väggen. I korgen har jag dessutom scrub-handske , ansiktsmasker (så skönt att köra all in när man ändå tar hand om kroppen) och andra produkter till badet. IMG_6695.JPGJaha. Då var rundvandring på anhalt 2 avklarad, hoppas att ni gillat det. Har ni några frågor kring badrummet så är det bara till att ställa dem i kommentarsfältet. Å har ni några önskemål på nästa stället att hälsa på här hemma i Das Haus så är det bara till att skriv det också.

Nu, fota ett samarbete. Snart, preppa lunch.

KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssssssssssst…… Det snygga YOU+ME OUI-ljuset har jag hittat HÄR och likaså det stora svart ljuset med tre vekar i.IMG_6619.JPG

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

5 reaktioner till “Det där med anhalt nr.2!”

 1. Snyggt!
  Men neeeeej, inte ta bort bastun! Kände precis som du i början men kräver lite ”träning”! Samma effekt som SPA-badkaret men mycket snällare mot miljön och plånboken!
  Prova, Träna!
  Hos oss används den nu varje helg – oktober till april!

  Gilla

  1. hahahaha! Nä vi ska inte ta bort bastun fastän vi gärna vill ;). Vi kanske lär oss att gilla den. Underbaringarna ääälskar att basta. KRAM

   Gilla

 2. Hej Marika! Du har verkligen en känsla för att få allt i hemmet sådär mysigt och hemtrevligt :-). Superfint inrett och jag undrar vart krukorna med guldfat i fönstren kommer ifrån? Ha en fortsatt bra dag!
  Jag har följt dig i alla år och har ungefär samma faser som dig i livet, två pojkar i samma ålder som dina största och fick även ett ras i livet förra året pga. stress. Det är verkligen underbart att se och då följa dig när du hittat tillbaka i livet. Unnar dig allt gott! Tror det är första gången jag skriver en kommentar dock :-).

  Gilla

  1. Hej på dig Helena! Krukorna har jag köpt på EKO. Har för mig att de var helt OK i pris. Å så kul att du lämnade en kommentar här hos mig. Betyder mycket! Stor KRAM ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: