Det där med anhalt nr.3 – kontoret!

 

IMG_6953.JPG

Alltså.

Alla har ju ett par viktiga ”must-haves” när man letar hus. Det kan vara en bastu, ett stort härligt kök eller ett dubbelgaraget. För oss var det viktigt att kunna ha ett kontor. Å om kontoret dessutom kunde agera gästrum emellanåt så vore det toppen! Å vi fick vårt kontor här i Das Haus. Å kontor/gästrum, dessutom. Så välkommen till anhalt nr.3 i rundvandringen av Das Haus!IMG_6967.JPGIMG_6915.JPGIMG_6960.JPGIMG_6931.JPGIMG_6966.JPGIMG_6926.JPGIMG_6923.JPGIMG_6955.JPGIMG_6922.JPGSkrivborden köpte jag till underbaringarnas rum när jag fick lägenheten för sex år sedan. De fyller fortfarande sin funktion och är stabila och stadiga. Dock är de en smula små, men det får duga så länge. Känns som en jätteonödig utgift att köpa nya när vi faktiskt har två som fungerar. Den vita stolen loppade jag för över tio år sedan och den i obehandlat tär är vintage och en av de få möbler som är Vs gamla. IMG_6925.JPGDetta rum (kontoret) använde vi som sovrum första tiden här i Das Haus. Så det blev sista rummet att målas om och har liksom kommit i skymundan lite. Ni vet när man får ett rum där man slänger in allt som ”blir över”. Lite så är vårt kontor. Fyllt med en massa udda-grejer och sådant som vi inte vet vart vi vill ha eller tröttnat på i de andra rummen. IMG_6934.JPGIMG_6933.JPGIMG_6914.JPGIMG_6932.JPGKorgstolen som stått på altanen i sommar har fått flytta in. Lika så rea-kuddarna och den lilla fotpallen i bambu. Korgstolen står dock en smula intryckt där den står nu, men det är alltid skönt med en skön stol på kontoret. Så den får bo där så länge. IMG_6927.JPGIMG_6929.JPGIMG_6920.JPGDet enda som vi köpt med fokus ”kontor” är de obehandlade Ivar-skåpen från Ikea. De sväljer massor och jag är ju en riktig sucker för ”var-sak-på-sin-plats” så – big like på det! Tavlorna har vi valt att inte hänga upp på väggen då vi ska montera upp stringhyllor ovanför skåpen. Det är det andra som vi vet att vi vill ha på kontoret. de är dock inte införskaffade ännu och det återstår väl att se när vi köper dem…host, host….. Men drömma kostar ingenting :D.IMG_6928.JPGKänner ni igen lull-lullet från altanen? De vackra kärlen har faktiskt stått utomhus hela sommaren och ljusstaken i gjutjärn lika så.IMG_6954.JPGIMG_6941.JPGHär inne vill jag har en stor mjuk matta. Gärna någon rya-variant så att man kan slänga sig på golvet och chilla. Just nu ligger mattan som legat ute (dock under tak) hela sommaren. Den är varken skön att ligga på eller känns välkomnande. Dock är det en matta och den får ligga där tills jag hittat något bättre :D. Å så saknas lampor. Lampor och jag måste få ta det varsamt fram. Jag kan inte hasta fram några lamp-beslut. Den virkade lampan i taket kastade jag mig dock över på rea hos herr Kamprads varuhus. Stort gilla på den och rea-prislappen! Vid rea kan jag alltid ta snabba beslut, även när det kommer till lampor,,, hahahha ;D!IMG_6917.JPGRummet är faktiskt mycket större än det upplevs på bild. I somras hade vi fyra personer sovandes på madrasser (en i sängen) samtidigt och det blev ändå golvyta över – hur bra som helst!IMG_6972.JPGIMG_6956.JPGSå. Nu har ni fått en liten rundvandring i vårt kasta-in-allt-rum/kontor. Om jag känner mig själv rätt så kommer jag inte prioritera detta rum inom någon snar framtid. Rummet fyller ju sin funktion som det är just nu och jag sitter ändå bara och jobbar här inne. Så jag får helt enkelt köra en ”fortsättning följer…” på detta rum när det blir ”klart”.

 

Å har någon tips på en skön stor rya matta så – hit me!

KRAM

// InredningsfrunIMG_6968

 

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: