Det där med icke-trädgården!

IMG_7405.JPGIMG_7410.JPGAlltså.

När vi köpte Das Haus i december förra året var trädgården täckt med snö, likaså altanen. Å när vi flytta de in i mars låg det över en meter snö fram till april. Så. Det blev ju lite av överraskningarnas vår och sommar för att se vad som gömts under snön. IMG_7408.JPGIMG_7407.JPGIMG_7403.JPGIMG_7402.JPGIMG_7399.JPGÅ det visade sig att det just inte gömts sig så mycket. Nästintill ingenting alls. Inte en buske, rabatt, perenn eller dylikt. Förutom några malplacerad rosenbuskar som vi först trodde var ogräs. Uppfarten som sett så fin ut på mäklarbilderna visade sig att det bara vara grovsingel (ni vet sådan där som man skär upp fötterna på när man går över) och det var inget markarbete gjort under till alls utan ”ängen” låg kvar inunder. Så vår uppfart har sett ut som en äng som någon droppat singel över hahaha. Detta ”lilla” projekt är en dyr historia då det är en stoooor yta som idag är täckt med singel, men som behöver göras om till marksten. Så det får vänta. IMG_7406.JPGIMG_7396.JPGIMG_7394.JPGÅ trädgården? Bara ojämn gräsmatta, faktiskt. Som tur är har vi bara åkrar och skog runtom trädgården, så där växer det buskar och björnbär hejvilt och blir en härlig inramning. Men inget mer i själva trädgården.

Å då får man hitta på något annat. Som ni vet har jag jobbat med att klumpa ihop blommor, perenner, krukor, mm på vissa valda ställen runt huset och i trädgården. Tomten är stor så jag har fått välja några få platser att liksom punkt-piffa på. Som den lilla gruspassagen från framsidan till baksidan (mellan huset och garaget). Här är det sol halva dagen och skugga halva. Å här passerar man  jämt när man ska gå till altanen eller garaget. Å då är det ju trevlig att det ser lite fint ut. IMG_7395.JPGAlla utemöbler (förutom det gula brickbordet), ting och krukor är sedan förra huset och har därmed en sisådär tio år på nacken. Men de fyller sin funktion och jag tycker det är skönt att inte behöva vara rädd att de står ute och fryser eller blåser sönder. IMG_7393.JPGNu till hösten tycker jag det är lätt att skapa höstig stämning. Naturen erbjuder mycket härligt av sig självt såsom nyponkvistar, grenar, äpplen, mossor mm. Å så lite ljung på det! Tadaaaa! Så innan du går banans i blomsterbutikerna så se över vad du hittar i din trädgård och i naturen (grenar på marken etc). Jag har lagt till ljung, kryssbollar och cyklamen (hittat superbilliga på Netto) och nu är passagen och entrén höstad och härlig.  Äpplena är fallfrukt från mina pärons trädgård. Varje dag när jag hämtar kejsaren på cykel från föris lägger jag några äpplen i korgen och så åker vi förbi och matar hästarna. Så äpplena i korgen är inte bara dekoration, de kommer till användning också :D.IMG_7398.JPGIdag har jag tusen saker på min to-do-list men är helt färdig som människa efter en vab-vecka, feberkänningar och halsont även för mig. Så idag blir det chill och soff-läge.

Vad ska Ni hitta på idag, finingar?

KRAM

// Inredningsfrun
IMG_7391.JPG

 

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

5 reaktioner till “Det där med icke-trädgården!”

 1. Så härliga bilder och vilken skön inställning! Allt kan inte ske på en gång och det går att leva med det mesta … och fastän du har tusen saker på din lista lyssnar du på dig själv och tar det lugnt. Bra där! Krya på dig!
  Jag flyttade in i nybyggd bostadsrätt i somras, själv … med alla beslut upp till mig och fastän jag längtat så blev det lite tvärstopp … har fortfarande inga gardiner, inte packat upp alla kartonger (flytta från 167 kvm till 67!) … men jag har ändå gjort mysigt, tagit tag i livet på allvar och fått så många insikter på vägen att allt det där mer ytliga får landa efter hand, när det känns roligt och inte bara som ett måste.
  Ja jösses vad det hänt mycket i våra liv sedan vi hastigt möttes på den där bloggdagen i Malmö! Kram till dig från Skåne, tidigare Sövde numera Ystad<3

  Gilla

  1. Hej Suzann! Det låter som att du har vågat hoppa och är på väg att landa i ditt liv – skönt! Låt det ta tid. Tid är bästa läkningen på allt! Hoppas att allt kommer landa inom kort. Det är du värd. KRAM ❤

   Gilla

 2. Hej Marika, anlägga trädgård är dyrt, och man vet ju knappt var man vill börja.
  Ändå, mitt tips är, plantera några träd, dem ska ju växa upp med er, måste ju inte vara mängder men ett par stycken träd. Kanske något trevligt äppelträd och det ni tycker om.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: