Det där med tjejkvällen!

IMG_7851.JPGIMG_7864.JPGAlltså.

Måste ju säga att en av det sakerna med att jobba som ”influencer” (alltså herre så jättetramsigt det låter när man säger detta nya hitte-på-ord men jag har inget bättre ord…) är att jag får göra en massa skoj. Som till exempel stå och prata om saker som jag brinner för – som inredning och lull-lull! Så när damerna på Stormblad ringde och sålde in Tjejkvälls-konceptet till mig så hoppade jag i båten, så att säga. IMG_7862.JPGIMG_7853.JPGIMG_7854

IMG_7852.JPG

IMG_7859.JPGÅ till er som inte hann komma dit så tänkte jag summera lite tips och trix inför höstens alla härliga middagar.

 • Man brukar ju säga ”think outside the box! Men jag säger istället – släng den där gamla boxen och tänk helt fritt istället. Gör som du vill, det finns inga rätt eller fel. Dukning handlar om glädje och inte en massa ”så här ska du göra eller inte göra!”
 • Varför alltid använda duk? Släng på en härlig matta eller flera små! Jag använde mig av två små mattor som jag la ihop som ”duk”. Trasmattor funkar perfekt!
 • Plocka upp färger som går som en röd tråd genom dukningen/arrangemanget! För att inte dukning ska se för brokig eller rörig ut så tänk färgtema. Jag utgick från höstens färger och jobbade med höstens färgspektrum. Du behöver alltså inte välja en eller två färger utan det går att använda hela höstens färgpalett.
 • Duka på brickor! Dels är det väldans praktiskt att bära ut när middagen är klar och dels är det personligt att få en egen bricka. Blanda av de du har hemma. Men behåll färgtemat för att inte få ett för rörigt intryck.
 • Använd skärbrädor som en del av dukningen. Jag valde att servera för- och efterrätten på en skärbräda. Praktiskt också om man serverar kuvertbröd då man kan skära direkt på den.
 • Använd det du har hemma till att göra småbuketter; värmeljusslyktor, glas, småvaser, äggkoppar mm.
 • Våga ta isär en blombukett! Klipp av småblommor och placera ut på bordet (se tipset ovan).
 • Tejp-knepet! Vem har inte svurit över att den fina blomsterbuketten (som jag ställde mitt på bordet) aldrig ställer sig lika fint i vasen som när den är ihopbunden!?!?  Ta vilken vas/kruka/kärl som helst som du vill använda +  en tejprulle. Go banans på tejpen och tejpa rätt över krukan så att det blir en massa små ”fack” (tejpa tätt!!). Stick sedan ner en blomma i taget så att de står rakt upp. Fortsätt med hela buketten – klart!! Alla blommor står perfekt utan att ramla åt sidan!!
 • Skriv något roligt på baksidan av placeringskorten. ”Vart sågs vi första gången?”, ”Vem har störst chans att få vara med i tv?”, ”Vem är mest tävlingsinriktad?”. Blir alltid roliga diskussioner och skratt av detta.
 • Använd dig av något nytt, något gammalt och något gratis! Det blir alltid en perfekt kombo! Å med gratis tänker jag löv, grenar från marken, fallfrukt mm som blir perfekt att dekorera med. Det ny kan vara ett par fräscha snittblommor. Det gamla kan vara din mormors servis.
 • Till sist. Ha kul!!!! Dukning är skitroligt, om man inte sätter en massa press eller måsten på sig själv. Jag brukar tänka att gästerna ju är glada för att de får sätta sig vid ett vackert dukat bord, så bara enjoy your creative moment!

IMG_7861.JPGIMG_7857IMG_7855.JPGIMG_7856.JPG

Så.

Nu ska jag sträcka på benen, ladda batterierna med lunch och njuta av freeeedag!

Hej på er så länge!
KRAM

// Inredningsfrun

Pssssssssssssst….. Till dukningen igår hade jag använt mig av produkter från Lagerhaus och blommor från Kalmarfloristerna. Match made in heaven skulle jag nog säga :D. Tack för förtroendet! Kläderna och tingel-tangel kommer från Indiska! De fick följa med hem, kan jag ju säga!!! Guuuuud så fina!!! Å med 20% tjejkvällsrabatt dessutom – happy me :D!!!IMG_7884.JPGIMG_7908.JPG

 

Författare: Marika

Välkommen till min feelgood-eller-feel-precis-vad-du-vill-blogg! Jag som skriver är obotlig inredningsnörd, en smula inredningsstörd, en obotlig optimist realist, hon som vågade hoppa, som vågade falla och hon plocka upp sig själv igen. Jag känner för mycket hela tiden och stolt HSP-are, mor till fyra underbaringar, sambo och fästmö med en förkärlek till livets djup och vardagspsykologi. Lever efter "Ibland måste man trampa runt i bajsträsket ett tag, innan man når Rivieran!" och det är dumt att inte våga chansa. Så luta dig tillbaka och låt dig inspireras eller konfunderas av mina bilder och texter. Varmt välkommen! KRAM //Marika

2 reaktioner till “Det där med tjejkvällen!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: